Đurović: Svjesni smo unutrašnjih problema CG ali ćemo ponovo postati pozitivna priča u Briselu

"Gotovo 80 odsto građana Crne Gore žele da budu dio EU, zbog čega "članstvo Crne Gore u toj Uniji ne smije biti dovedeno u pitanje, posebno imajući u vidu očekivanja građana, zapadnih partnera i dešavanja na tlu Evrope", kazala je Đurović

7253 pregleda 8 komentar(a)
Đurović, Foto: Kabinet Predsjednice skupštine
Đurović, Foto: Kabinet Predsjednice skupštine

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović učestvovala je na digitalnoj inauguraciji parlamentarne dimenzije švedskog predsjedavanja Savjetu Evropske unije.

Đurović se zahvalila za učešće i naglasila da je od izuzetnog značaja da i u novonastalim geopolitičkim okolnostima Švedska i ostale zemlje članice EU zadrže pravilnu percepciju važnosti politike proširenja, navodi se u saopštenju Kabineta predsjednice Skupštine.

"Budućnost Crne Gore je u Evropskoj uniji", istakla je Đurović.

Đurović je ponovila da gotovo 80 odsto građana Crne Gore žele da budu dio EU, zbog čega "članstvo Crne Gore u toj Uniji ne smije biti dovedeno u pitanje, posebno imajući u vidu očekivanja građana, zapadnih partnera i dešavanja na tlu Evrope".

Đurović je istakla da je CG svjesna unutrašnjih problema sa kojima se suočava, i da će "uskoro napraviti iskorak u pravcu pridruživanja EU i ponovo postati pozitivna priča u Briselu, Stokholmu i ostalim evropskim prijestonicama".

"Domaćin inauguracije bio je predsjednik švedskog parlamenta Andreas Norlen, a učestvovali su predsjednici parlamenata država članica i zemalja kandidata za članstvo u EU", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: