Pič: Osigurati funkcionalan Ustavni sud i prave uslove za buduće izbore

"Sadašnji poduži politički ćorsokak ostavlja Crnu Goru sa prelaznom vladom u geopolitički i ekonomski izazovnim vremenima"

11679 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Ambasada Velike Britanije
Foto: Ambasada Velike Britanije

Političari i partije treba da se uključe u razgovor kako bi osigurali funkcionalan Ustavni sud i prave uslove za buduće predsjedničke i parlamentarne izbore, poručio je specijalni izaslanik Velike Britanije za Zapadni Balkan Stjuart Pič.

On se, kako je saopšteno iz britanske ambasade, oglasio povodom trenutne političke situacije u Crnoj Gori.

"Ujedinjeno Kraljevstvo i naši saveznici dijele nepokolebljivu posvećenost sigurnosti i blagostanju ovog regiona, uključujući i Crnu Goru. Sadašnji poduži politički ćorsokak ostavlja Crnu Goru sa prelaznom vladom u geopolitički i ekonomski izazovnim vremenima. Crnogorski političari i partije sada treba da se uključe u razgovor kako bi osigurali funkcionalan Ustavni sud i prave uslove za buduće predsjedničke i parlamentarne izbore", navodi se u saopštenju.

Dodaje da se Ujedinjeno Kraljevstvo aktivno interesuje za ovaj proces.

"Kao NATO saveznici, posebno je važno da se pridržavamo jasnih zajedničkih vrijednosti na kojima se zasnivaju usklađeni stavovi u oblasti odbrane, bezbjednosti i vanjske politike. Samo na osnovu takvih zajedničkih interesa, nastavlja se naša uspješna saradnja u mnogim oblastima", zaključio je Pič.

Bonus video: