Milatović o predsjedničkim izborima: Više opcija u igri, nikad nisam bježao od odgovornosti

"Mislim da je Bečić častan i pošten čovjek, da bi on možda bio i adekvatan predsjednik Crne Gore", kazao je zamjenik predsjednika Evrope sad

23370 pregleda 93 komentar(a)
Milatović, Foto: Luka Zeković
Milatović, Foto: Luka Zeković

Zamjenik predsjednika Pokreta Evropa sad (PES) Jakov Milatović kazao je da još nisu odlučili ko će biti predsjednički kandidat, rekavši da trenutno razmišljaju o nekoliko opcija.

"To će sasvim sigurno biti osoba koju će podržati naš pokret, koja će ujedinjavati Crnu Goru i biti promjena u odnosu na ono što je bilo do sada", naveo je Milatović u gostovanju na Gradskoj.

“Trenutno razmišljamo o nekoliko opcija, a jedna je da naš pokret podrži nekog sa strane. Da li je to Aleksa Bečić, ili neko drugi, ali mislim da je Bečić častan i pošten čovjek, da bi on možda bio i adekvatan predsjednik Crne Gore. Sasvim sigurno i naš pokret ima mnogo takvih ljudi koji bi dobro pokrivali tu poziciju. Možda će to biti Milojko Spajić ili ja, pa na fonu ove pobjede u Podgorici, pa još jednom donijeti pobjedu i na državnom nivou”, dodao je Milatović, kako prenosi Gradski portal.

Naglasio je da je za izlazak iz krize u Crnoj Gori potrebna stabilna Vlada, tako da je, kako je naveo, pravac Evrope sad usmjeren ka kreiranju politički stabilne Vlade. "Zato svakodnevno pozivamo na vanredne parlamentarne izbore kao jedini optimalan način za izlazak iz ove krize”, istakao je Milatović.

Sigurno je, kaže, da će predsjednički izbori, pošto su raspisani prije parlamentarnih, biti neka vrsta ispita koliko trenutno Crna Gora ima demokratskog kapaciteta da dobije takvog kandidata.

“Mislim da ima i mislim da će to tako i da bude. U narednih nekoliko dana ćemo donijeti konačnu odluku. Dosta je opcija u igri, zaista još uvijek razmišljamo ko će to biti”, kazao je Milatović.

Predsjednički izboru su trenutno raskrsnica Crne Gore u smislu, kako je objasnio, da građani žele da vide jednog muškarca ili ženu koja će umjeti da u narednom periodu ujedinjuje građane oko "nekih zajedničkih vrijednosti koje su pomalo izgubljene".

“Od predsjednika države u prethodnih nekoliko godina smo imali jako pogrešnu retoriku podjela koja nije često bila retorika predsjednika svih građana, nego predsjednika marginalne male partije. Tako sam ja doživljavao i mislim da je takve retorike dosta građanima”, napomenuo je Milatović.

Građanke i građani žele da zadrže evropsku ozbiljnost, ističe, kao i svoje utemeljenje u kontekstu državotvornosti, državnih politika...

“Sasvim je sigurno da je pokret 'Evropa sad' upravo ostvarenje ovih stvari o kojima pričam i mislim da bi to građani dobro i prepoznali. Da li ću to biti ja ili Spajić, zaista je trenutno manje važno, ali ja sam čovjek koji nikad nije bježao od odgovornosti i ukoliko bude procjena, od toga bježati neću”, zaključio je Milatović.

Bonus video: