Knežević: Sazvati vanrednu sjednicu Skupštine na kojoj bi se izabrala nova vlada

Jedan od lidera DF-a iznio novu ponudu za kolege iz parlamentarne većine. Poručuje i da je Front, u toku predizborne kampanje, spreman i potpisima da se obaveže da će podržati bilo kog predsjedničkog kandidata u drugom krugu, koji se nađe naspram DPS-ovog, ali očekuje i suprotno

34722 pregleda 83 komentar(a)
Knežević, Foto: Boris Pejović
Knežević, Foto: Boris Pejović

Demokratski front (DF) je već skupio 10 hiljada potpisa za svog kandidata za predsjednika države, saopštio je jedan od lidera tog saveza Milan Knežević, ne otkrivajući i dalje o kome se tačno radi.

Knežević je za večerašnju emisiju Načisto na TV Vijesti potvrdio da će njihov kandidat biti Andrija Mandić, ako kandidat DPS-a bude Milo Đukanović.

Knežević, istovremeno, poručuje da neće skraćivati mandat Skupštini zajedno s Demokratskom partijom socijalista (DPS), pa zato poziva Demokrate, Građanski pokret URA i Socijalističku narodnu partiju (SNP) da se koliko danas dogovore o sazivanju vanredne sjednice parlamenta, na kojoj bi se izabrala nova Vlada i ponovo izglasao Zakon o lokalnoj samoupravi.

“Da se zajednički, danas ili sjutra, dogovorimo da sazovemo vanrednu sjednicu Skupštine i da obnovimo parlamentarnu većinu – da prva tačka bude izbor nove vlade, druga tačka zakon o lokalnoj samoupravi", kazao je on.

Knežević je kazao da on trenutno nije u igri kao mogući kandidat za predsjednika.

“DF svakako ima kandidata, ja znam njegovo ime. Da smo mi već prikupili deset hiljada potpisa iako je potrebno osam hiljada 101, da ćemo te potpise sortirati već u ponedjeljak. Vjerujem da će naš kandidat sigurno ući u drugi krug i da će se tamo naći sa kandidatom DPS-a, ko god to bio, a sve mi se čini u ovom trenutku biti Milo Đukanović“.

A ko je sve u igri, deset dana od raspisivanja predsjedničkih izbora, samo se nagađa. Pokret Evropa sad večeras bi trebalo da sazove Glavni odbor koji bi odlučio o predsjedničkom kandidatu. Kako je ranije za TV Vijesti saopštio lider pokreta Milojko Spajić, osim njega, mogući kandidati su i Jakov Milatović i Olivera Injac.

Knežević poručuje da je Front, u toku predizborne kampanje, spreman i potpisima da se obaveže da će podržati bilo kog kandidata u drugom krugu, koji se nađe naspram DPS-ovog, ali očekuje i suprotno.

“Ako se desi nekim slučajem, a mislim da je to nemoguće, da naš kandidat ne uđe u drugi krug, mi ćemo podržati, bez obzira na političke razlike sa Spajićem, Spajića, podržaćemo Bečića, ako bude u drugom krugu, i spremni smo da se javno obavežemo potpisom u toku kampanje”.

Iz DPS-a ranije su kazali kako su počele unutarstranačke konsultacije za predsjedničkog kandidata, te će javnost biti blagovremeno obaviještena. I oni su ubijeđeni da će njihov kandidat na tim izborima biti pobjednik.

Bonus video: