Predstavnici AEM-a istakli potrebu da Misija ODIHR-a prati predsjedničke izbore

Na sastanku istaknut značaj i uloga odgovornih medija u izbornom procesu, koji "predstavljaju podršku jačanju demokratije i doprinose poštenim izborima"

1827 pregleda 0 komentar(a)
Foto: AEM
Foto: AEM

Direktorica Agencije za elektronske medije Sunčica Bakić održala je, sa saradnicima, sastanak sa Goranom Petrovim i Ksenijom Dašutinom, predstavnicima Misije ODIHR-a za procjene potreba povodom predstojećih predsjedničkih izbora, zakazanih za 19. mart.

Na sastanku su predstavljeni rad i uloga AEM-a, kao i pregled pravnog okvira i postupanja u toku izbornih kampanja, saopšteno je iz Agencije.

"Posebna pažnja je posvećena značaju izvještaja o medijskom predstavljanju tokom kampanje, koji Agencije objavljuju nakon završetka izbornog procesa, kao i izazovima u sprovođenju pravnog okvira koji se odnosi na praćenje izbora od strane medija i Agencije", navodi se u saopštenju.

AEM ODIHR
foto: AEM

Istaknut je značaj i uloga odgovornih medija u izbornom procesu, koji "predstavljaju podršku jačanju demokratije i doprinose poštenim izborima".

"Od strane predstavnika Agencije istaknuta je potreba za praćenjem predstojećih predsjedničkih izbora, od strane Misije ODIHR-a", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: