Bečić: Generacijama koje dolaze obezbjediti trajni mir

Kulturom sjećanja na žrtve Holokausta, kako je kazao ne dozvoljamo da se istorija ikada više ponovi na ovakav ili sličan način

3824 pregleda 10 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Boris Pejović
Aleksa Bečić, Foto: Boris Pejović

Period u kojem je pripadnost jednom narodu uzrokovala nezapamćeni zločin i smrtnu kaznu predstavlja jedno od najmračnijih poglavlja ljudske civilizacije kazao je lider Demokrata Aleksa Bečić.

"Povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta s dubokim poštovanjem se prisjećamo stradanja jevrejskog naroda" napisao je on na tviteru.

Kulturom sjećanja na žrtve Holokausta, kako je kazao ne dozvoljamo da se istorija ikada više ponovi na ovakav ili sličan način.

"Sprječavanjem zaborava i podsjećanjem na užase tog vremena šaljemo jasnu poruku pogubnosti politika koje su dovele do nezapamćenih zločina, uništenja i smrti. Danas imamo obavezu više da pozovemo na toleranciju, dijalog i međusobno poštovanje kako bi generacijama koje dolaze obezbijedili trajni mir i mogućnost ličnog i profesionalnog razvoja bez obzira na sve različitosti koje će uvijek biti naše najmoćnije prednosti" zaključio je Bečić.