Abazović: Najbolje bi bilo da imamo zajedničkog, građanskog predsjedničkog kandidata

"Najvažnije je da Crna Gora dobije novog predsjednika", poručio je on

22444 pregleda 61 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović rekao je da bi bilo najbolje kada bi imali zajedničkog, građanskog predsjedničkog kandidata.

On je odgovarajući na pitanja novinara u Kotoru rekao da bi bilo korak dalje kada bi to bila žena.

"Najvažnije je da Crna Gora dobije novog predsjednika. Siguran sam da će on biti mnogo kooperativniji u ostvarivanju nacionalnih interesa Crne Gore", rekao je Abazović.

Na konstataciju da teku rokovi od davanja mandata za sastav vlade lideru Demosa Miodragu Lekiću i da se shodno tome, ako se vlada ne formira krajem marta, raspušta Skupština, Abazović kaže da parlament radi u punom kapacitetu, i da su to "potpuno legitimno izabrani predstavnici naroda".

"Ako treba da idemo na vanredne parlamentarne izbore niko nema ništa protiv, ali bi bilo dobro da prije toga izaberemo sudije Ustavnog suda", poručio je Abazović.

Slanje satelita u svemir košta 200.000 eura

Upitan o svemirskom programu, te da li je takav predlog pretenciozan, rekao je da nije pretjerao kada je predložio tako nešto.

"Nisam pretjerao, jer mi ne znamo o čemi se radi, ali smo spremni da kritikujemo. Da pošaljemo satelit treba nam manje od 200.000 eura. Zašto da ne podržimo mlade naučnike. Mi želimo da pokrenemo svemirski program jer sam u Davosu razgovaro sa ozbiljnim ljudima o tome kako se povećava vizibiliti zemlje, bez centa, a samo uz dobru volju. Mi možda ne možemo da ponudimo logističku ili finansijsku podršku, ali možemo da organizujemo konferenciju gdje bi bili gosti, oni ulažu ogroman novac u to", pojasnio je Abazović.

Bonus video: