Dobričanin: Ujedinjena prikuplja potpise za kandidaturu Danilovića

Poslanik kazao kako je siguran da će lider Ujedinjene prihvatiti kandidaturu na sjednici Glavnog odbora te stranke

14728 pregleda 65 komentar(a)
Danilović, Foto: Luka Zeković
Danilović, Foto: Luka Zeković

Poslanik i član Predsjedništva Ujedinjene Crne Gore Vladimir Dobričanin kazao je da su počeli da prikupljaju potpise za predsjedničku kandidaturu lidera te stranke Gorana Danilovića.

Rekao je kako je siguran da će Danilović prihvatiti kandidaturu na sjednici Glavnog odbora Ujedinjene, koja bi trebalo da se održi oko 10. februara.

"Predsjednički izbori nisu predtakmičenje za parlamentarne. Bilo bi važno da jednom konačno na predsedničkim izborima biramo ličnost, upravo, čovjeka koji bi zaboravio strančarenje i vratio dostojanstvo funkciji predsjednika države, koja je duže od dvije decenije bila samo rezervni položaj DPS-a. Pomalo je tužno kada vidimo da i u našoj većini funkciju predsjednika Crne Gore doživljavaju kao i DPS ranije. Ne govori se o čovjeku, kandidatu koji bi mogao da okupi, nego o tome da to mora biti naš ili njihov, a nije važno ko. 'Biće neko od nas' - zvuči zaista ponižavajuće jer ako može bilo ko onda nam je valjda jasno da će sve ostati isto, samo će novi predsjednik dobiti novu člansku kartu i odmah zaboraviti ko ga je i za koje mjesto birao", saopštio je Dobričanin.

Kazao je da je izbor predsjednika države ipak prilika da se konačno i "jednom zauvijek" prekine sa tom praksom.

"Imajući sve ovo u vidu odbori Ujedinjene CG već skupljaju potpise za kandidaturu našeg predsjednika Danilovića. Ne za nekoga od nas, nego konkretno, upravo za njega. Ne može neka politička partija ili koalicija imati dva, tri ili pet kandidata za takvu poziciju i skupljati potpise za bezimenog kandidata. Po principu dečije igre eci-peci-pec nećemo određivati ko će biti nas kandidat. Siguran sam da će predsjednik Ujedinjene CG, naš prijatelj, Goran Danilović na sjednici GO stranke, koja će uslijediti oko 10. februara, prihvatiti kandidaturu za Predsjednika Crne Gore, jer nam treba neko ko zaista može biti predsjednik, ima iskustva i koga mogu mirne duše glasati i oni kojima partijski biljeg nije ključan", naveo je Dobričanin.

Kazao je da oni "koji još partijski kalkulišu" imaju priliku da podrže čovjeka koji bi "znao i umio da bude ono što želimo".

"Neko ko je na političkoj sceni Crne Gore poznat po obrazovanosti, dostojanstvu, političkoj mudrosti i konačno, neko ko će dostojanstveno nositi fukciju predsedsjednika Crne Gore. Možda bi to i pomirilo one koji nikako da se dogovore, kojima je ta funkcija mala i samo bi da je zauzmu da je ne bi preuzeo ko drugi. Ako bude tako nećemo se pomjeriti mnogo naprijed. Ustvari, vratili bismo se unazad. Predsjednik mora držati riječ, biti principijelan i imati iskustva, životnog i političkom, a morao bi imati i dar da miri. Siguran sam da imamo upravo takvog kandidata, Gorana Danilovića", zaključio je Dobričanin.

Bonus video: