Bez izjava nakon sastanka u Skupštini, Radunović novinarima: Kako mislite da se dogovaramo ako sve objavite

Poslanik Demokratskog fronta kazao da je najvažnije "da se izaberu ovi ljudi, a ne da neko proda dva lista više"

33546 pregleda 28 komentar(a)
Radunović, Foto: Luka Zeković
Radunović, Foto: Luka Zeković

Sastanak parlamentarne većine koji je odžan kod predsjednice Skupštine je završen.

Sastanak je, prema nezvaničnim informacijama sazvan na inicijativu Slavena Radunovića (Demokratski front), koji nije želio da da zvaničnu izjavu.

"Kako mislite da se dogovaramo nešto ako vi stojite sa kamerama i mikrofonima i onda idete i sve objavite", rekao je Radunović novinarima u prolazu.

Kazao je da je najvažnije "da se izaberu ovi ljudi, a ne da neko proda dva lista više".

Predstavnici parlamentarne većine danas je trebalo da pokušaju da nađu politički kompromis oko izbora kandidata za četiri upražnjena mjesta u Ustavnom sudu, dok bi tek sjutra moglo biti izvjesnije da li će biti saglasnosti oko toga.

Prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti", za sjutra je planirana zajednička sjednica Ustavnog odbora i Kolegijuma Skupštine, na kojoj bi se vidjelo da li može doći do dogovora o dvotrećinskoj podršci za izbor četvoro sudija (54 glasa poslanika). Nje ne može biti bez podrške Demokratske partije socijalista, čiji je lider Milo Đukanović nakon velikog diplomatskog pritiska najavio da je ona “neupitna ukoliko procedura izbora od prvog koraka u Ustavnom odboru bude potpuno poštovana”.

Povezani članci

31. Januar 2023.

Političko sužavanje podobnih za Ustavni sud

Bonus video: