Đurović: Dogovoren izbor troje sudija

Predsjednica parlamenta rekla je da će do sjednice Ustavnog odbora, na kojoj bi trebalo da bude utvrđena konačna lista, poslanici pokušati da postignu dogovor i o četvrtom kandidatu

83261 pregleda 82 komentar(a)
Đurović, Foto: Luka Zeković
Đurović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.02.2023. 20:49h

Poslanici su na večerašnjem zajedničkom sastanku članova Kolegijuma predsjednice Skupštine i članova Ustavnog odbora postigli saglasnost po pitanju izbora tri od četiri kandidata za sudije Ustavnog suda, saopštila je šefica parlamenta Danijela Đurović.

Kazala je da će do sjednice Ustavnog odbora, na kojoj bi trebalo da bude utvrđena konačna lista, poslanici pokušati da postignu dogovor i o četvrtom kandidatu.

Sastanak je završen večeras oko 20.20 časova. Novinarima koji su čekali ispred, a kojima ranije nije bio dozvoljen ulaz na sastanak, niko nije dao izjavu.

sastanak sud
foto: Biljana Matijašević

Na dnevnom redu sastanka je bio dogovor oko izbora četvoro sudija Ustavnog suda, koji je u blokadi od septembra prošle godine.

sastanak skupština
foto: Biljana Matijašević

Na sastanak su, osim predsjednice parlamenta Danijele Đurović, došli: Miloš Konatar i Suada Zoronjić (URA), Dragan Ivanović (SNP), Danijel Živković, Luiđ Škrelja, Suzana Pribilović, Vesna Pavićević (DPS), Simonida Kordić i Slaven Radunović (DF), Branka Bošnjak i Jovanka Bogavac (PZP), Momo Koprivica i Boris Bogdanović (Demokrate), Ivan Brajović (SD), Genci Nimanbegu (Forca), Draginja Vuksanović Stanković (SDP)...

Iako su pojedini mediji objavili da je sastanku prisustvovao lider GP URA i premijer Dritan Abazović, ta informacija nije tačna.

Povezani članci

01. Februar 2023.

Tvrde pazar ili će sve iz početka

Bonus video: