Raičević: Raduje me posvećenost Vlade državnim kompanijama iz Bara

Kako se navodi u saopštenju iskazao je uvjerenje da su ovom posjetom postavljeni dobri temelji za buduću saradnju i podršku svim projektima od opšteg interesa za građane Bara

7378 pregleda 5 komentar(a)
Raičević sa Abazovićem i ministrima danas u Baru, Foto: Vlada Crne Gore
Raičević sa Abazovićem i ministrima danas u Baru, Foto: Vlada Crne Gore

Raduje me posvećenost Vlade Crne Gore državnim kompanijama koje djeluju na teritoriji barske opštine, u prvom redu "Luci Bar" i "Barskoj plovidbi", poručio je predsjendik Opštine Bar Dušan Raičević.

Kako se navodi u saopštenju iz Opštine Bar on je to rekao tokom prijema koji je upriličio za premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića, ministra ekonomskog razvoja i turizma Gorana Đurovića, ministra sporta i mladih Vasilija Laloševića i ministra zdravlja Dragoslava Šćekića.

"U tom segmentu, iskazujemo spremnost sa nivoa lokalne uprave da Vladi i menadžementu kompanije pružimo podršku u nabavci novog broda i uspostavljanja trajne linije Bar - Bari, kao jednog od važnih preduslova daljeg razvoja našeg grada", dodao je Raičević.

Naveo je i da su između ostalog pokrenuli i pitanje izgradnje nove bolnice ili urgentnog bloka u Baru.

"I inicijalno dobili podršku za ovu ideju za koju se Opština Bar zalaže od 2019. godine", kaže Raičević.

Raičević i Abazović
Raičević i Abazovićfoto: Vlada Crne Gore

Kako piše u saopštenju on je iskazao uvjerenje da su ovom posjetom postavljeni dobri temelji za buduću saradnju i podršku svim projektima od opšteg interesa za građane Bara, one koji u sve većem broju biraju Bar za život i rad, ali i za turiste koji posjećuju opštinu.

S druge strane, kako se navodi, Abazović je poručio da je Bar grad ispred svih, jer ne postoji grad koji ima takvu vrstu infrastrukture i resursa.

"Akcenat je da se uspostavi linija Bar - Bari i to ne samo u toku ljetnje sezone nego da bude kompatibilna sa državnim interesom, a to je da razvijamo Crna Gora 365, odnosno da se radi svih 365 dana u godini" rekao je Abazović.

U saopštenju se navodi i da je Raičević delegaciju Vlade upoznao sa realizovanim kapitalnim investicijama u proteklom periodu, kao i kako je rekao permanentnim rastom lokalnog budžeta koji je ove godine dostigao svoj rekord i omogućio snažan razvojni zamah.

"Uz osvrt na projekte u oblasti vodosnabdijevanja, saobraćajne infrastrukture, uređenja javnih površina, sportskih i kulturnih objekata, ulaganja u razvoj preduzetništva i lokalne ekonomije, Raičević je najavio i brojne nove aktivnosti koje lokalna uprava planira realizovati u cilju adekvatne valorizacije svih potencijala barske opštine. Pored toga predstavljeni su i prioritetni razvojni projekti u kojima je lokalna uprava dala doprinos u okviru svojih nadležnosti i za čiju što bržu realizaciju očekuje podršku Vlade Crne Gore poput izgradnje fiskulturne sale u OŠ 'Mrkojevići', rekonstrukcije regionalnih putnih pravaca preko Sutormana i Vladimirskih Kruta, te izgradnje neophodnog dječijeg vrtića i rješavanje pitanja vodosnabdijevanja bezvodnih područja opštine i značajnog broja infrastrukturnih objekata u oblasti turizma zahvaljujući kojima će turistička ponuda Bara poprimiti jednu novu dimenziju i vrijednost", piše u saopštenju.

Iz Opštine Bar zaključuju da je ministri Lalošević, Đurović i Ščekić zajedno sa Abazovićem, najavili brojne zajedničke projekte i investicije u Baru u oblastima za koje su njihova ministarstva nadležna.

"Oni su tom prilikom obišli i barski Dom zdravlja kao i kompaniju 'Barska plovidba' AD, gdje su sa rukovodstvom razgovarali o najznačajnijim izazovima, ali i budućim razvojnim investicijama u ova dva veoma važna, sektora za ubrzan razvoj Bara i poboljšanje kvaliteta života svih građana", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: