Nikolić: Nastavljamo da ulažemo u naše tradicionalno dobre odnose sa SAD

Nikolić je jedan od šest predstavnika iz Crne Gore koji su dobili pozivnicu Kongresa Sjedinjenih Država za učešće na 71. Molitvenom doručku koji se tradicionalno održava svakog prvog četvrtka u februaru

4816 pregleda 28 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Nastavljamo da ulažemo u naše tradicionalno dobre odnose sa Sjedinjenim Državama i da predstavljamo Crnu Goru na međunarodnoj sceni onako kako to i zaslužuje, poručio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Nikolić iz Vašingtona.

Nikolić je jedan od šest predstavnika iz Crne Gore koji su dobili pozivnicu Kongresa Sjedinjenih Država za učešće na 71. Molitvenom doručku koji se tradicionalno održava svakog prvog četvrtka u februaru.

U Vašington su, pored poslanika DPS-a, doputovali poslanici Damir Šehović i Branimir Gvozdenović, ministar finansija Aleksandar Damjanović, predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj i istoričar Boban Batrićević. Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović odgodio je dolazak zbog ranije preuzetih obaveza.

Nikolić je kazao da je domaćin ovog značajnog planetarnog događaja na Kapitol hilu američki predsjednik Džozef Bajden, a među zvanicama su članovi Kongresa, lideri i prijatelji SAD-a iz preko 140 zemalja svijeta.

"Shodno praksi i tradiciji koja se primjenjuje od prvog Molitvenog doručka, kopredsjedavajući su uvijek predstavnici Demokrata i Republikanaca. Glavni dio programa predstavlja Molitveni doručak koji ima dva specijalna govornika: predsjednika SAD, i jednog specijalnog gosta čiji identitet se otkrije tokom samog događaja. Drugi dio programa rezervisan je za bilateralne sastanke učesnika sa kongresmenima, senatorima, privrednicima i drugim značajnim zvaničnicima iz SAD", rekao je Nikolić.

Osnovna ideja Molitvenog doručka je izgradnja mira u svijetu, jačanje ličnih odnosa među liderima, kao i produbljivanje međunarodne povezanosti država kroz solidarnost i brigu jednih o drugima.

Bonus video: