Abazović: Navijam da se u ponedjeljak postigne dogovor i oko četvrtog kandidata za sudiju Ustavnog suda

"Još se ne ispuni godina mandata ove tehničke Vlade, a čini mi se da ćemo da dočekamo da odblokiramo evropski put", poručio je Abazović

14742 pregleda 21 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović pozdravio je jučerašnji dogovor oko sudija Ustavnog suda i kazao da navija da se u ponedjeljak postigne dogovor i oko četvrtog kandidata.

“Želim da izrazim veliko zadovoljstvo što se konačno nazire dogovor o sudijama i da pored svih kritika vrlo neosnovanih prema Vladi kažem - još se ne ispuni godina mandata ove tehničke Vlade, a čini mi se da ćemo da dočekamo da odblokiramo evropski put. Naša agenda ne da se ostvaruje, nego premašuje najoptimističnija predviđanja”, kazao je Abazović na sjednici Vlade.

Poslanici vlasti i opozicije sinoć su se dogovorili oko izbora tri kandidata za sudije Ustavnog suda. To su zamjenica ombudsmana Snežana Armenko, sutkinja kotorskog Osnovnog suda Momirka Tešić i bivša zaštitnica imovinsko-pravnih interesa države Dragana Đuranović. U međuvremenu će, kako je i zvanično potvrđeno iz Skupštine, pokušati da postignu saglasnost i oko četvrtog. To bi trebalo da bude Alija Beganović ili Faruk Resulbegović. Prvi je predsjednik Suda za prekršaje u Bijelom Polju, a drugi osnovni tužilac u Ulcinju.

Abazović je rekao da se nada da će svi ostati pri jučerašnjem dogovoru oko tri kandidata za sudije Ustavnog suda i nada se da će se dogovoriti i oko četvrtog.

"Jučerašnji sastanak protekao je kako treba i nadam se da je ovo početak jednog velikog iskoraka kada je u pitanju funkcionisanje institucija sistema", kazao je.

Bonus video: