Evropa sad očekuje da Demokrate podrže Spajića

Krapović kazao da bi kandidat partija centra izvjesno donio pobjedu i na predsjedničkim i parlamentarnim izborima. Istakao da će Demokrate vjerovatno izaći sa svojim kandidatom, ukoliko Evropa sad ne prihvati njihovu ponudu po pitanju koalicije i predloga za predsjedničku i premijersku funkciju

21355 pregleda 118 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Pokret Evropa sad (PES) očekuje da lidera te stranke i predsjedničkog kandidata Milojka Spajića podrži Demokratska Crna Gora, poručili su iz PES-a.

Iz te partije su naveli da uvažavajući napore Demokratske Crne Gore da doprinese jačanju bloka progresivnih snaga, smatraju da kucaju na otvorena vrata kad je u pitanju Evropa sad.

Potpredsjednik i poslanik Demokrata Dragan Krapović kazao je u gostovanju na TVCG, ranije danas, da bi kandidat partija centra izvjesno donio pobjedu i na predsjedničkim i parlamentarnim izborima. Istakao je, kako je prenio Portal RTCG, da će Demokrate vjerovatno izaći sa svojim kandidatom, ukoliko Evropa sad ne prihvati njihovu ponudu po pitanju koalicije i predloga za predsjedničku i premijersku funkciju.

Iz PES-a su poručili da će sve organizacije i pojedinci koji imaju za cilj unapređenje životnog standarda i borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, u toj partiji imati imati pouzdanog saveznika.

“Svjesni teoretskog rizika svega onoga što su kolege iz Demokratske Crne Gore u medijima ukazivale, očekujemo podršku našem predsjedničkom kandidatu, koji je antipod politici etničkih tenzija, korupcije i diskriminacije”, navodi se u saopštenju.

Kako su naveli, ne mogu razmatrati javne ponude za koje ne postoje elementarni uslovi.

“Pozicije u izvršnoj vlasti kao što i predviđa politička praksa mogu biti predmet razgovora nakon što se raspišu i održe parlamentarni izbori”, kaže se u saopštenju.

Iz PES-a su dodali da, zasada, ne mogu znati kada će građani biti konsultovani ako se ima u vidu da mnogi subjekti bježe od njihovog raspoloženja, prolongirajući parlamentarne izbore na svaki mogući način.

Oni su ocijenili da su zato, nakon izglasavanja sudija Ustavnog suda, vanredni parlamentarni izbori jedino rješenje za izlazak iz duboke političke krize.

“Takođe, saradnja na predsjedničkim izborima, mogla bi biti i uvertira za objedinjavanje na vanrednim izborima za novi sastav Skupštine”, smatraju u PES-u.

Bonus video: