Vlada povukla iz procedure predlog izmjena Zakona o državnom tužilaštvu

Zakonodavni odbor Skupštine utvrdio je ranije danas da predlog izmjena Zakona o Državnom tužilaštvu nije u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom, što je moguće bio razlog da Vlada povuče zakon

32375 pregleda 7 komentar(a)
Zgrada Skupštine Crne Gore, Foto: Skupstina.me
Zgrada Skupštine Crne Gore, Foto: Skupstina.me
Ažurirano: 03.02.2023. 14:43h

Vlada Crne Gore povukla je iz skupštinske procedure predlog izmjena Zakona o državnom tužilaštvu, kojim je traženo da se mandat vršioca dužnosti (v. d.) vrhovnog državnog tužioca (VDT) ne ograničava nego da traje do izbora VDT-a u punom mandatu, nezvanično saznaju "Vijesti".

Zakonodavni odbor Skupštine utvrdio je ranije danas da predlog izmjena Zakona o Državnom tužilaštvu nije u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom.

Vlada je predlog izmjena povukla odmah nakon sjednice Zakonodavnog odbora jer, kako je "Vijestima" rečeno u MInistarstvu pravde, nije dobio podršku poslanika, članova tog odbora.

"Vijesti" su ranije objavile da je i sam ministar pravde Marko Kovač bio nezadovoljan predlogom.

Sjednica Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, koja je trebalo da počne u 14 sati je otkazana, zbog povlačenja predloga zakona, potvrdio je "Vijestima" predsjednik tog skupštinskog tijela Momo Koprivica.

Poslanici su u međuvremenu dobili informaciju da je vlada povukla zakon. Oni su o tome obaviješteni SMS porukom.

Mandat vršiteljki dužnosti Maji Jovanović ističe u nedjelju.

Bonus video: