URA Nikšić: Dan oslobođenja grada slave oni koji su ga zarobili i ojadili

"Vrijeme da lokalnu vlast građani Nikšića već prvom prilikom na izborima pošalju u istoriju kao grobare budućnosti toga grada"
142 pregleda 1 komentar(a)
Ura Nikšić, Foto: URA
Ura Nikšić, Foto: URA
Ažurirano: 19.09.2017. 12:04h

Povodom 18. septembra Dana oslobođenja Nikšiića, odbor pokreta URA u Nikšiću je u obavezi da pored čestitke svim građanima, kaže ono što je istina a to je da nema Nikšić šta da proslavlja a nema ni čemu da se nada sve dok su na vlasti oni koji su se fotelja domogli na jednopatijskim izborima, isiču u Opštinskom odboru URA u Nikšiću.

“Naime, da li ima potrebe da se slavi skoro 40 miliona javnog duga, ili preko 20 hiljada eura reprezentacija bahatog Grbovića, ili da slavimo to što smo odavno postali slijepo crijevo države? To nije za slavlje i za paradiranje. Da li je sramota vašeg velikog vođu što se Nikšica sjeti samo kada mu trebaju sitni politčki poeni, ili jednostavno kada puni svoje džepove i zbira svoje milijarde? Je li ga sramota činjenice na šta mu liči grad u kojem se rodio?”, pitaju u pokretu URA u Nikšiću.

Oni kao najgore od svega navode činjenicu da je Nikšić kroz istoriju prepoznat kao grad kulture i slavne istorije danas parada kiča, šunda, ugašene privrede, i beznadežnih mladih koji svakodnevno pune lokalne kockarnice i kladionice, da bi barem na sreću obezbijedili dnevnu egzistenciju.

“ To su stvari koje DPS sa svojim satelitima slavi. Muka nam je od riječi koje stizu sa zvaničnih instanca ove države. Očigledno da gospoda Vujanović i Brajović odavno nijesu bili u Nikšiću, i da odavno nijesu vidjeli veći nerad partijskih službenika i vojnika”, kažu u pokretu URA u Nikšiću.

Oni navode da se u Nikšiću godinama osim Trga slobode ništa nije uradilo i da je sramotno ko je ove godine dobio Nagradu oslobođenja u Nikšiću.

“Drage naše sugrađanke i sugrđani, istorija našeg grada i 18. septembra mora da nas opomene koliko dugujemo onima koji su život izgubili da mi budemo slobodni. Njihov amanet nije ovakav Nikšić, već Niksić kao grad razvijene privrede, prosperiteta, kulture i istorije.” ističu u pokretu URA u ovom gradu.

Zaključuju da je vrijeme da lokalnu vlast građani Nikšića već prvom prilikom na izborima pošalju u istoriju kao grobare budućnosti toga grada.

Bonus video: