Vučurović: Provjeriti da li Đukanović ima prebivalište u nekoj drugoj državi, konkretno u UAE i Švajcarskoj

"Možda će se na ovaj način početi i pronalaziti put do stotina i stotina miliona eura, koje su od strane vrha bivšeg režima i njegovog šefa opljačkane od građana Crne Gore"

14475 pregleda 49 komentar(a)
Vučurović, Foto: Screenshot/Youtube
Vučurović, Foto: Screenshot/Youtube

Jovan Vučurović poslanik Demokratskog fronta (DF) saopštio je da ta partija poziva nadležne organe u Crnoj Gori da provjere da li predsjednik Crne Gore i Demokratke partije socijalista (DPS), Milo Đukanović, ima prijavljeno prebivalište u još nekim državama.

"Tu, zasad, konkretno mislimo na Ujedinjene Arapske Emirate i Švajcarsku, pošto se radi o destinacijama koje su duže vrijeme od posebnog interesa i interesovanja Đukanovića. Možda će se na ovaj način početi i pronalaziti put do stotina i stotina miliona evra, koje su od strane vrha bivšeg režima i njegovog šefa opljačkane od građana Crne Gore", dodao je Vučurović.

"Vijestima" je juče iz Državne izborne komisije (DIK) potvrđeno da će se ta institucija obratiti kolegama u Srbiji, od kojih očekuje informaciju da li jedan od lidera DF-a Andrija Mandić ima biračko pravo i prebivalište u Srbiji.

"Veoma je važno da pred ove predsjedničke izbore građani imaju jasnu predstavu o tome ko su ljudi koji se kandiduju ili bi mogli da se kandiduju za ovu funkciju, da li oni, takođe, imaju skrivene račune i nekretnine u drugim državama, da li tamo imaju neku imovinu, da li su povezani sa mafijom, ambasadama, i slično", dodao je Vučurović.

On kaže da takvi nisu dostojni ove važne funkcije.

"Koja zahtijeva čovjeka sa integritetom, moralom i kičmom, koji će predstavljati sve građane i biti garant pomirenja i jedinstva, a ne da bude marioneta mafije ili pojedinih centara moći. Zato je od najvećeg državnog značaja da Crna Gora dobije čovjeka za predsjednika, a čovjek za predsjednika je Andrija Mandić", zaključio je Vučurović.