DPS, BS, SD i DUA u koaliciji na izborima u Tuzima

Pravo glasa na lokalnim izborima u Tuzima ima 12.290 birača, 139 više nego na parlamentarnim izborima 30. avgusta 2021. godine

18527 pregleda 31 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS), Bošnjačka stranka (BS), Socijaldemokrate Crne Gore (SD) i Demokratska unija Albanaca (DUA) nastupiće u koaliciji na lokalnim izborima u Tuzima, zakazanim za 5. mart.

"Sporazum je zaključen na temelju zajedničkih vrijednosti građanskog, multietničnog i otvorenog društva. Naše Tuzi su u svakom vremenu bili primjer i uzor da takve vrijednosti nemaju alternativu te da će uvijek stajati čvrsto na braniku očuvanja upravo tih vrijednosti. Uvjereni smo da građani Tuzi to jasno prepoznaju te da će ovoga puta snažno podržati građansku koaliciju koja je danas još jednom potvrdila otvorenost i spremnost na saradnju sa svima koji baštine takve vrijednosti i koji će zajednički činiti novu lokalnu vlast u Tuzima", navodi se u zajedničkom saopštenju koalicije DPS, SD, BS, DUA.

Pravo glasa na izborima u Tuzima ima 12.290 birača, 139 više nego na parlamentarnim izborima 30. avgusta 2021. godine.

Na izborima, 3. marta 2019. godine koalicija Albanski forum (AA-DS-DUA) osvojila je 16 mandata, DPS 10, BS sedam, a SD i Demokratska Crna Gora po jedan mandat.

Bonus video: