Vuković: DPS da nam ne potura Miloševića, on je politički otac Đukanovića

"Da li ste ponosni na podatak da je u Nikšiću za pet godina 3.100 zaposlenih manje? Dakle, da vas podsjetim pošto padate u vatru i bunilo, to je ona ustanova u kojoj su ugniježđeni Jelići, koji su patentirali formulu "jedan zaposleni - četiri glasa" i "zaposlimo prije svega naše tj. članove DPS-a""
184 pregleda 5 komentar(a)
Nemanja Vuković, Foto: Demokratska Crna Gora
Nemanja Vuković, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 19.09.2017. 09:38h

Gorak je osjećaj, a i žalosno kad mlad čovjek brani pljačke i prevare starih kleptomana, ocijenio je potpredsjednik OO Demokrata Nikšić Nemanja Vuković.

On je reagovao na izjavu Marka Burića iz nikšićkog Odbora DPS-a koji je kazao da su Demokrate ljubomorne na postignuća te partije u Nikšiću. Burić je Demokrate nazvao i "Miloševićevim političkim unučićima".

"Nama koji smo rođeni sredinom devedesetih poturate Miloševića - i to vam je argumentacija o Nikšiću koji ste sravnili sa zemljom? Da li mislite na Miloševića koji je vašeg "šefa" nazivao sinom, a Đukanović mu uzvraćao tako što je govorio da je Milošević nešto najbolje što se moglo desiti Jugoslaviji i da je ponosan da stane rame uz rame sa njim. Da li je to isti onaj Đukanović koji je tom prilikom nastavio i rekao: "Od svega najviše mrzim četnike, ustaše i stopostotne Crnogorce"? Očigledno vas boli što smo vam istinom pokvarili pokušaj da sijete neistine o nažalost izostalom razvoju Nikšića. Podaci koji su prezentovani na našem presu potiču od od zvaničnih državnih institucija, kao što su Monstat, Zavod za zapošljavanje...", naveo je Vuković.

On je optužio DPS da je kriv za iseljavanje više hiljada ljudi iz Nikšića.

"I to su podaci zvaničnih institucija. Ali vam hvala što priznaste naše navode o vašim lažnim obećanjima. Sva su vam obećanja kao ono Đukanovićevo o 40.000 novih radnih mjesta. Zar se može biti ljubomoran na neistinu? Može samo u vašem slučaju, jer ste otvorili unutarpartijsko takmičenje u laganju, kako bi bolje sakrili partijske promašaje i razaranja privrede Nikšića".

Upitao je Burića da li su u DPS ponosni na podatak Zavoda za zapošljavanje da je stopa nezaposlenosti u Nikšiću "stalno u porastu i dostigla je 20,12odsto?"

"Da li ste ponosni na podatak da je u Nikšiću za pet godina 3.100 zaposlenih manje? Dakle, da vas podsjetim pošto padate u vatru i bunilo, to je ona ustanova u kojoj su ugniježđeni Jelići, koji su patentirali formulu "jedan zaposleni - četiri glasa" i "zaposlimo prije svega naše tj. članove DPS-a". E sad, možda i oni ne saopštavaju istinite podatke, možda je nezaposlenost još i viša, jer se rigorozno brišu nezaposleni sa evidencija, a i mnogi su izgubili nadu da se ikad mogu zaposliti, pa sami odustaju", naveo je Vuković.

Vuković je poručio Burići da građani Nikšića znaju "ko je uništio i poharao njihov bogati i ponosni grad"

"Znaju i ko je na ulicu poslao hiljade radnika i ostavio njihove porodice bez kore hljeba. Znaju i kako ste došli na vlast i kako je vršite. Znaju i da od Đukanovića nema ni glasa ni avaza od šamara koji je zimus dobio od sugrađana, a koji najjače boli, jer ga oni najbolje znaju", saopštio je, između ostalog, Vuković.

Bonus video: