Medojević: Spajić se pogubio u lažima, zaboravio pravilo ozbiljnih kriminalaca - ne troši pare tamo gdje si ih ukrao

"Vjerovatno zbog problema koje je Marinkovićka imala sa EU za koju radi, primorala je Spajića da stan uknjiži na svoje ime"

19776 pregleda 123 komentar(a)
Medojević, Foto: Biljana Matijašević
Medojević, Foto: Biljana Matijašević

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević saopštio je da se lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić pogubio u svojim lažima.

On je reagovao nakon što je Spajić u jednoj emisiji pokazao dokumenta za koja tvrdi da dokazuju kako ne posjeduje nekretninu u Beogradu.

"Laž broj 1 - Spajić tvrdi da je kupio stan 2018. u Beogradu. On 2018. nije imao centa. Nije imao nikakav posao. Ni auto, ni garsonjeru. Pokušavao je neke privatne poslove, ali bez uspjeha", kaže Medojević u saopštenju.

Kako je naveo "laž broj dva" je da Spajić nije mogao da proda stan 2020, jer ga nije ni imao.

"Spajić može jednostavno da dostavi zahtjev koji je preko notara uputio katastru da se stan uknjiži kao vlasništvo 2018. Stan od 88 kvadrata Spajić je kupio tek 2022, i to najvjerovatnije od fiktivnog kredita od jedne banke za koji je dao keš kao kolateral. Laž broj tri je da je katastar Srbije taj stan uknjižio prvi put na njega u decembru 2022. Stan je prvi put uknjižen na Vesnu Marinković, Spajićevu vanbračnu partnerku odmah nakon kupovine 2022. godine. Spajić uknjižava stan na svoje ime 27. decembra 2022. nakon što sam ja javno objavio da Spajić ima stan na Beograd na vodi koji se vodi na ime Marinkovićke. Vjerovatno zbog problema koje je Marinkovićka imala sa EU za koju radi, primorala je Spajića da stan uknjiži na svoje ime", kaže Medojević.

On navodi da je Spajić kupio nekretnine u Beogradu u vrijednosti od milion eura i vilu u naselju Muo u vrijednosti preko milion eura tek u 2022. kad su pristigli prljavi milioni eura, kako kaže, od šverca, korupcije i pljačke države Crne Gore.

"Džip Mercedes 300 D je kupio samo par mjeseci nakon što je kao ministar bio dio kriminalne grupe koja je nastavila šverc cigareta preko Luke Bar u 2021. godini. Spajić, jednostavno, nije izdržao da odloži trošenje opljačkanih miliona i htio je brzo da stekne status mladog tajkuna milionera, o kojem je kao mali sanjao. Zaboravio je prvo pravilo ozbiljnih kriminalaca: Ne troši pare tamo gdje si ih ukrao", zaključio je Medojević.

Bonus video: