URA: Poslanici konačno pokazali doraslost, očekujemo da sva četiri kandidata za sudije US budu i zvanično izabrana

"URA će glasati za sva četiri kandidata, kako je to uzgred uradila i u svim prethodnim pokušajima izbora sudija Ustavnog suda i to kao jedina partija koja je glasala za sve kandidate pristigle na plenumu u Skupštini Crne Gore"

7625 pregleda 9 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Poslanici su konačno pokazali doraslost rješavanju problema nefunkcionalnosti Ustavnog suda i sada očekujemo da sva četiri kandidata budu i zvanično izabrana na skupštinskom zasijedanju zakazanom za 27. februar, saopšteno je iz Građanskog pokreta URA (GP URA).

URA je u saopštenju navela da pozdravlja današnje utvrđivanje četiri kandidata za sudije Ustavnog suda na Ustavnom odboru Skupštine Crne Gore, a pozvala je kolege iz Skupštine da daju podršku svim kandidatima na plenumu 27. februara.

"Time će se ostvariti uslovi za deblokadu mnogih procesa u državi i riješiti važno pitanje na putu daljih integracija Crne Gore u EU", navode u saopštenju.

Kako navode URA će kako je i ranije više puta najavljivano glasati za sva četiri kandidata za sudije Ustavnog suda.

"Kako je to uzgred uradila i u svim prethodnim pokušajima izbora sudija Ustavnog suda i to kao jedina partija koja je glasala za sve kandidate pristigle na plenumu u Skupštini Crne Gore. Nastavljamo snažno evropskim putem i pokazujemo da možemo donositi dobra rješenja kada su u pitanju najvažniji nacionalni interesi naše države", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: