DIK potvrdio kandidaturu Mandića

Mugoša je saopštio i da su dobili dopis Republičke izborne komisije Srbije koja ih je obavijestila da će kontaktirati nadležne organe radi provjere eventualnog prebivališta Mandića u Srbiji

32071 pregleda 77 komentar(a)
Foto: Biljana Matijašević
Foto: Biljana Matijašević

Služba Državne izborne komisije (DIK) je izvršila novu provjeru birača koji su potpisom podržali kandidaturu Andrije Mandića (Demokratski front) za predsjednika države.

Predsjednik DIK-a Nikola Mugoša kazao je večeras na sjednici Komisije da je utvrđen više od 8.101 validan potpis za kandidaturu Mandića, što je broj utvrđen odlukom DIK-a da bi kandidatura bila potvrđena.

Služba je, kako je kazao, provjerila 9.681 potpis birača, od kojih je validno 8.200.

DIK je, na osnovu toga, jednoglasno donio rješenje o utvrđivanju kandidature Mandića.

On je podsjetio da je DIK na prethodnoj sjednici donio zaključak o otklanjanju nedostataka u smislu upisivanja nedostajućih podataka u formularu.

"U međuvremenu je Služba provjerila i koliko razumijem, podaci su upisani na obrascima, a Služba je izvršila i novu provjeru", kazao je.

Mugoša je saopštio i da su dobili dopis Republičke izborne komisije Srbije koja ih je obavijestila da će kontaktirati nadležne organe radi provjere eventualnog prebivališta Mandića u Srbiji.

Bonus video: