Đurović razgovarala sa Šentopom: Turska cijeni pomoć koju je Crna Gora uputila

Predsjednica Skupštine istakla da je posebno bolno što se tragedija desila u provincijama sa najvećom koncentracijom izbjeglica i velikim brojem stanovnika

4060 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Skupstina.me
Foto: Skupstina.me

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović razgovarala je danas telefonskim putem sa predsjednikom Velike narodne skupštine Republike Turske Mustafom Šentopom.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednice Skupštine, Đurović je izrazila najdublje saučešće povodom katastrofalnog zemljotresa koji je zadesio Tursku i odnio hiljade ljudskih života, a mnoge ostavio bez krova nad glavom.

Ona je naglasila da je posebno bolno što se tragedija desila u provincijama sa najvećom koncentracijom izbjeglica i velikim brojem stanovnika.

"Izrazivši interesovanje za najaktuelnije informacije iz Turske, predsjednica Skupštine je kazala da Crna Gora iskreno stoji uz svoje turske prijatelje i stavlja svoje kapacitete na raspolaganje Republici Turskoj. U tom smislu, ona je informisala sagovornika da je Crna Gora poslala spasilački tim za traganje i spašavanje iz ruševina koji čine 23 pripadnika", navodi se u saopštenju.

Šentop je, kako se dodaje, da cijeni pomoć koju je Crna Gora već uputila Turskoj.

"On je upoznao predsjednicu Đurović sa trenutnom situacijom i otežanim vremenskim uslovima sa kojima se suočavaju timovi spasilaca i izrazio nadu da se broj žrtava neće povećavati", navodi se u saopštenju.

Bonus video: