Đukanović: Kompletiranje Ustavnog suda stvara uslove za skraćenje mandata Skupštini

Gargan je pozdravio pomake ka rješavanju funkcionalnosti US uz želju da Crna Gora u narednom periodu uspostavi "političku stabilnost, što je ključno za njen povratak na mjesto koje joj pripada u procesu integracija, ali i za jačanje direktnih stranih investicija"

4181 pregleda 5 komentar(a)
Gargan i Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Gargan i Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Predsjednik Milo Đukanović je saopštio da je uvjeren da je kompletiranje Ustavnog suda završeno, te da će se time stvoriti uslovi za skraćenje mandata Skupštini i odlazak na prijevremene parlamentarne izbore.

To je saopšteno nakon sastanka Đukanovića sa ambasadorom Irske Ronanom Garganom.

Đukanović je naglasio da bi tim korakom "država konačno izašla iz krize".

Gargan je pozdravio pomake ka rješavanju funkcionalnosti US uz želju da Crna Gora u narednom periodu uspostavi "političku stabilnost, što je ključno za njen povratak na mjesto koje joj pripada u procesu integracija, ali i za jačanje direktnih stranih investicija".

On je kazao da je "Irska potpuno spremna za pomoć Crnoj Gori kroz izgradnju kapaciteta za punopravno članstvo u Evropskoj uniji, i čvrsto ostaje pri stavu napredovanja kandidata u skladu sa ostvarenim rezultatima".

Gargan dodaje da u godini kada Irska obilježava pola vijeka članstva u EU, žele da i druge zemlje poput Crne Gore osjete benefite članstva koje su i oni imali.

"Gargan i Đukanović su saglasni dobre odnose dvije zemlje treba dalje unaprjeđivati, posebno u oblastima sa puno potencijala kao što su ekonomija i turizam", navodi se u saopštenju predsjednika Crne Gore.

"Đukanović i Gargan dodaju da će unaprjeđenje avio konekcije između dvije zemlje, snaženje ugovorne baze i stvaranje uslova za liberalizaciju viznog režima dodatno približiti Crnu Goru i Irsku i pospješiti investicionu saradnju i transfer dobrih iskustava zemlje članice EU", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: