Koalicija Pravim putem - Rrugës së drejtë: Partijsko zapošljavanje i korupcija oličenje Đeljošaja

U saopštenju navode da je za samo jedan dan raspisano desetak konkursa za različita radna mjesta koja, kako tvrde, nijesu neophodna za neometano funkcionisanje organa opštine

2561 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Koalicija Pravim putem
Foto: Koalicija Pravim putem

Iz koalicije DPS, DUA, BD i SD "Pravim putem - Rrugës së drejtë" optužuju aktuelnog predsjednika Opštine Tuzi Nika Đeljošaja za partijsko zapošljavanje i korupciju, navodeći da su to jedna od glavnih obilježja "odlazeće vlasti".

U saopštenju navode da je za samo jedan dan raspisano desetak konkursa za različita radna mjesta koja, kako tvrde, nijesu neophodna za neometano funkcionisanje organa opštine.

Ta je odredba, kažu iz te koalicije, veoma jasno naznačena u članu 44. Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja.

Iz koalicije su pozvali Agenciju za sprječavanje korupcije da postupi po službenoj dužnosti i istraži da li u navedenim oglasima za radna mjesta, dvadesetak dana uoči izbora, ima elemenata korupcije, ocjenjujući da se radi "o otvorenom i bestidnom partijskom zapošljavanju".

"Ukoliko oni to ne učine, bićemo prinuđeni da iskoristimo druga pravna sredstva kako bismo spriječili ovo neviđeno bahaćenje organa Opštine Tuzi koji su očigledno postali slika i prilika predsjednika opštine", navodi se u saopštenju.

Lokalni izbori u Tuzima će se održati 5. marta.

Bonus video: