Bešić: Jedina šansa DPS je da Mandić uđe u drugi krug

"Vrlo je jasno da u prvom krugu njihov kandidat prolazi, ali u drugom će imati problema, jer nema sumnje da postoji dominantan nadpolovičan kapacitet glasova koji su anti DPS raspoloženi"

28074 pregleda 94 komentar(a)
Bešić, Foto: Boris Pejović
Bešić, Foto: Boris Pejović

Metodolog Miloš Bešić rekao je da bi predsjednička trka u drugom krugu izbora bila neizvjesna samo ako se u njemu kao protivkandidat kandidatu Demokratske partije socijalista (DPS) nađe lider Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić, a da protiv drugih DPS kandidat ne bi imao šansu.

"Nema sumnje da će ovi izbori odrediti snagu aktera u narednih deset godina i onaj ko ih dobije veliki je pobjednik. Oni koji znaju da nemaju šanse, moraju da učestvuju da bi očuvali svoje biračko tijelo", rekao je Bešić za RTCG..

Dodao da je DPS imao praksu da "odugovlači" sa imenovanjem kandidata, ali sada nema najbolje moguće rješenje i mora da bira između loših rješenja i da vagaju.

"Vrlo je jasno da u prvom krugu njihov kandidat prolazi, ali u drugom će imati problema, jer nema sumnje da postoji dominantan nadpolovičan kapacitet glasova koji su anti DPS raspoloženi. Jedina šansa je da drugi kandidat u drugom krugu bude Andrija Mandić i tada bi utakmica bila egal. Sa bilo kojim drugim kandidatom neće proći", smatra Bešić.

Bonus video: