Bez glasanja o smjeni Kovačevića

Zečević je zatražio je da se sa dnenog reda ukloni tačka o razrješenju Kovačevića, koju je podnijela lista Za evropski Nikšić, jer, kako je kazao trenutno u Nikšiću ima mnogo drugih važnijih tema o kojima SO treba da raspravlja i donosi odluke

8378 pregleda 11 komentar(a)
Kovačević na današnjoj sjednici SO Nikšić, Foto: Svetalana Mandić
Kovačević na današnjoj sjednici SO Nikšić, Foto: Svetalana Mandić

Na predlog odbornik kolacije "Za budućnost Nikšića" Ivan Zečević danas se neće glasati o smjeni predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića.

Zečević je zatražio je da se sa dnenog reda ukloni tačka o razrješenju Kovačevića, koju je podnijela lista Za evropski Nikšić, jer, kako je kazao trenutno u Nikšiću ima mnogo drugih važnijih tema o kojima SO treba da raspravlja i donosi odluke.

Predlog za razrješenje podnio je Evropski tim za Nikšić zbog, kako stoji u predlogu koji je potpisalo 18 odbornika i odbornica, nepoštovanja Ustava Crne Gore, povrede suvereniteta i teritorijalnog integriteta, izdaje državnih interesa, urušavanja ugleda države Crne Gore i poniznog i sluganskog odnosa prema institucijama druge države.

Zečević
Zečevićfoto: Svetlana Mandić

Za predlog Zečevića glasali su odbornici vladajućih koalicija dok su odbornici liste "Za evropski Nikšić" bili protiv.

Šef Kluba odbornika "Evropski tim za Nikšić" Boris Muratović kazao je da je očekivao da će se Kovačević makar izviniti zbog toga što je one koji su ga optuživali uporedio sa "ubicama ili potencijalnim ubicama djece sa Kosova".

Muratović
Muratovićfoto: Svetlana Mandić

"Očekivao sam makar da će neko od vaših kolega iz suprotnog tabora ograditi se od toga i reći 'mi ne mislimo tako'", rekao je Murartović i dodao da posebno ljudi koji se nalaze na čelnim pozicijama moraju voditi računa šta govore.

Podsjetio je da se o smjeni već jednom raspravljalo i da tada njihov predlog nije usvojen, kao i da je jednom ta tačka maknuta sa dnevnog reda.

Bonus video: