Evropski tim za Nikšić: Demokrate još jednom pokazale da su na putu koji trasira DF

Prema njihovim riječima, jasno je da je do dogovora, na relaciji Demokrate - Demokratski front, da ne izglasaju Dnevni red došlo zato što ovdje zajednički vrše vlast oni koji jedni u druge "nemaju povjerenje i koji žive u strahu od toga da jedni drugima rade iza leđa"

4359 pregleda 12 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Skidanjem tačke sa Dnevnog reda na današnjoj sjednici Skupštine opštine Nikšić, kojom je bila predviđena rasprava i glasanje o Predlogu za razrješenje predsjednika Opštine Marka Kovačevića, samo je još jedna potvrda činjenice da između konstituenata nesrećno sklepane vlasti u Nikšiću vlada međusobno nepovjerenje.

To su ocijenili iz Evropskog tima za Nikšić, podsjećajući da su podnijeli inicijativu za smjenu predsjednika nikšićke Opštine zbog nepoštovanja Ustava, povrede suvereniteta i izdaje državnih interesa.

"Ali i zbog toga što je Kovačević nemilosrdno sve one koji su digli glas protiv sluganskog i podaničkog djelovanja od strane funkcionera iz Crne Gore u srpskom parlamentu izjednačio sa onima koji su pucali na dijete na Božić na Kosovu", saopštili su oni.

Prema njihovim riječima, jasno je da je do dogovora, na relaciji Demokrate - Demokratski front, da ne izglasaju Dnevni red došlo zato što ovdje zajednički vrše vlast oni koji jedni u druge "nemaju povjerenje i koji žive u strahu od toga da jedni drugima rade iza leđa".

Povezani članci

10. Februar 2023.

Bez glasanja o smjeni Kovačevića

"Definitivno je da je zavladao bojazan da će Kovačević biti smijenjen, jer bi neko od odbornika ili odbornica iz redova vlasti mogao skinuti okove sa svojih ruku i glasati po sopstvenom nahođenju, a ne po partijskim direktivama", kazali su oni.

"Uvažene građanke i građani, još se jednom ispostavilo kao tačno ono što smo odavno i znali, da je Kovačeviću lako da u Nikšiću opstaje na vlasti, dok god iza sebe ima tihe poslušnike i klimače glavom, Demokrate, koji su spremni da gaze i sopstveno dostojanstvo samo ne bi li dobili još koje uhljebljenje na lokalnom Budžetu", piše u njihovom saopštenju.

Bonus video: