Vuković: Zirojević vjerovatno 'zaboravio' na aferu Limenka, stanove po povoljnim uslovima, pravosnažno osuđenog kolegu

"'Izleti' Socijaldemokrata u politiku koštali su nas nedopustivo mnogo, te će trebati još mnogo vremena kako bi se 'oslobodili' katastrofalnih posljedica njihove brige za dobro građana"

5920 pregleda 7 komentar(a)
Vuković, Foto: Demorkatska Crna Gora
Vuković, Foto: Demorkatska Crna Gora

Predsjednik Skupštine opštine Nikšić, Nemanja Vuković, reagovao je na navode odbornika Socijaldemokrata u lokalnom parlamentu Nikole Zirojevića.

Zirojević je ranije danas saopštio da je za njega sloboda kakvu su donijele Demokrate i "'sloboda' kakvu vidimo od 30. avgusta 2020. godine, a u Nikšiću od 14. marta 2021. godine", za njega strani pojam..

"Na samom početku, moram pohvaliti samokritičnost kolege Zirojevića i priznanje da je 'sloboda kakvu su donijele Demokrate' za njega 'strani pojam'. Ipak, nije pohvalno što su za nekoga ko obavlja funkciju odbornika činjenice i dalje 'strani pojam'. U tom kontekstu, vjerovatno je 'zaboravio' zaboravljene petlje, aferu Limenka, stanove po povoljnim uslovima, kao i pravosnažno osuđenog partijskog kolegu koji je sa računa preduzeća kojim je 'uspješno' rukovodio, plaćao partijske gozbe. Uz to, dokazano je i da ste na lagali na sudu dajući iskaze o zloupotrebi državnih resursa", naveo je Vuković u reagovanju.

Dodaje da "oslobođeni" od "slobode Demokrata", politički saborci Zirojevića bili "slobodni" i da saučestvuju "u svakom zlu koji je bivša vlast počinila građanima Crne Gore".

"Uključujući i imenovanja aktuelnih 'spuških stanara' na brojne čelne funkcije, kako u pravosuđu, tako i u državnim preduzećima. Tako je, po svemu sudeći, za njih 'strani pojam' bio i - posvećeni rad na poboljšanju kvaliteta života naših sugrađana, a doprinos SD-a, dosljednog jedino u slijepom poslušništvu većem koalicionom subjektu, građani su adekvatno ocijenili na nizu izbora".

Vuković dodaje da je jasno da se, kada govori o CEDIS-u, Zirojević "stavlja u funkciju megafona onih, do juče povlašćenih firmi, koje su ljute zbog gubitka unosnih poslova".

"Kada je, za vrijeme njihovog rukovođenja CEDIS-om, više koštalo instaliranje mjernih uređaja nego sami mjerni uređaji. Da je sreće i pameti u njihovim redovima, CEDIS ne bi ni pominjali, kao što ne pominju EPCG i uspjehe koje ostvaruje menadžment na čelu sa Nikolom Rovčaninom. Ipak, da je kolega Zirojević, nekim slučajem, dao prednost odbrani vlastite inicijative u odnosu na proputovanja, mogao je svjedočiti i početku radova na postavljanju nove javne rasvjete koja će, uz sve ostalo što preduzimaju lokalne vlasti, onaj isti Nikšić, čiju su privredu i budućnost njegovi saborci uništavali, učiniti svjetlijim i 'živim' – na svakom planu. I, na koncu – moguće da Zirojevićev 'izlet' građane Nikšića zaista košta nula eura. Ali, to neće brojne neistine koje je o meni izrekao učiniti 'skupljim', niti poništiti činjenicu da su nas 'izleti' Socijaldemokrata u politiku koštali nedopustivo mnogo, te da će trebati još mnogo vremena kako bi se 'oslobodili' katastrofalnih posljedica njihove brige za dobro građana", naveo je Vuković u reagovanju.

NAPOMENA: "Vijesti" ovim reagovanjem završavaju polemiku Zirojevića i Vukovića

Bonus video: