Adžić sa kosovskim ministrom: Dobrosusjedske odnose dodatno učvrstiti

Dvojica ministara konstatovali dobre i prijateljske odnose dvije zemlje, kao i obostranu posvećnost saradnji u oblasti unutrašnjih poslova

3024 pregleda 5 komentar(a)
Adžić i Svečlja, Foto: Twitter/MUPCG
Adžić i Svečlja, Foto: Twitter/MUPCG

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić je tokom dvodnevne posjete Kosovu održao sastanak sa tamošnjim ministrom unutrašnjih poslova Dželjaljem Svečljom, koji je bio prilika da zajednički konstatuju dobre i prijateljske odnose dvije zemlje, kao i obostranu posvećnost saradnji u oblasti unutrašnjih poslova, na strateškom i operativnom planu, saopštili su iz MUP-a.

Prilog kvalitetnim bilateralnim vezama je, dodaje se, i aktivan doprinos koji Crna Gora i Kosovo daju kroz regionalne inicijative, promovišući regionalnu stabilnost. Dalje učvršćivanje ovih veza još više će doprinijeti bezbjednosti u regionu, poručio je Adžić.

"Ministri Adžić i Svečlja su se saglasili da danas, u vremenu izazova na regionalnom ali i globalnom planu, dobrosusjedski odnosi treba da budu dodatno učvršćeni kroz uzajamnu podršku u ostvarivanju strateških ciljeva", naveli su iz MUP-a.

Bonus video: