Dinoša: DPS ne zna šta ih čeka sjutra, a kamoli da se bave razvojem Malesije

"DPS je "pukao po svim šavovima". Ne krivicom albanskih partija, nego su vlastitim grijesima već izgubili Vladu i Podgoricu. U Malesiji su pokazali nedostatak evropskih demokratskih normi i nedostatak političke i državne korektnosti", navodi se u saopštenju

11224 pregleda 26 komentar(a)
Tuzi, Foto: Luka Zeković
Tuzi, Foto: Luka Zeković

Ferhat Dinoša predsjednik Nacionalne albanske unije i članice Albanskog foruma kazao je da u Demokratskoj partiji socijalista ne znaju šta ih čeka sjutra, a kamoli da se bave razvojem Malesije.

To je poručio u saopštenju za javnost povodom izbora u Opštini Tuzi 5. marta, kazavši da za vlast boriti "albanske partije okupljene oko Foruma i crnogorsko-bošnjačke partije okupljene oko DPS-a".

Dinoša je uvjeren da će pobjednik izbora biti Albanski forum.

On je obrazložio, "prvo, zato što je glasač shvatio da Malesija treba da bude onakva kakvu ju je Bog stvorio: albanska zemlja, s albanskom većinom, kojom upravljaju albanske partije.

"Drugo, jer su albanske partije dokazale da znaju voditi i da žele razvijati svoju domovinu. Više su one uradile za jedan mandat nego što je DPS uradio za nekoliko godina, kada je bio na vlasti", kazao je on.

Dodaje da je na vrhu liste albanskih partija sadašnji predsjednik opštine Nik Đeljošaj, za kojeg tvrdi da se "u sadašnjem mandatu isprofilisao kao vrsni menadžer, na čelu obrazovanih i stručnih timova lokalne samouprave".

"S druge strane, na vrhu liste crnogorskih partija nalazi se gospodin Elez Niković, koji do svojih skoro 70 godina nije uspio vršiti nikakvu uspješnu političku funkciju, niti je dao bilo kakav javni doprinos za dobrobit Albanaca u Malesiji, niti u Crnoj Gori", naglasio je Dinoša.

Dinoša je pojasnio i zašto će kako kaže, "izgubiti i zašto je beskorisno glasati za listu DPS-a".

"DPS je "pukao po svim šavovima". Ne krivicom albanskih partija, nego su vlastitim grijesima već izgubili Vladu i Podgoricu", kazao je on.

Dodaje da u Malesiji DPS pokazuje "nedostatak evropskih demokratskih normi i nedostatak političke i državne korektnosti. Uzalud DPS želi preuzeti vlast od albanskih partija u opštini u kojoj su Albanci većina, iako su čelnici albanskih partija, u najvažnijem političkom i državnom projektu u novijoj istoriji Crne Gore, referendumu o nezavisnosti, pomogli državotvornom DPS-u predsjednika Đukanovića više od svih Albanaca koji su članovi DPS-a, spoznajući u ovom projektu vitalni interes Albanaca, kako u Crnoj Gori, tako i u regionu".

Ističe da je na završnom mitingu uoči dana referenduma, "govorio i dočekan lider jedne albanske partije, a ne neki Albanac iz DPS-a, jer je taj lider imao veću težinu".

"Osim toga, u svim evropskim demokratijama, pa i u državama regiona, manjine imaju vlast u opštinama u kojima su većina", dodaje Dinoša.

"DPS sa 10 mandata sa prošlih izbora, poigrava se preostalim dijelom jedne albanske partije stranke, prepuštajući mjesto na vrhu liste njihovom kandidatu Elezu Nikoviću, koji bi, kao skoriji povratnik iz dijaspore, teško dobio čak i mandat ukoliko bi sam izašao na izbore", kazao je Dinoša.

Kako kaže, "dok je bio u dijaspori, izjavljivao je da ga je tamo protjerala zla i diskriminatorska politika DPS-a i da razvoj Malesije treba da bude u rukama Albanskog foruma".

Dodaje da se iz toga vidi da su iz DPS -a svjesni "da će biti teško potučeni na izborima 5. marta u Malesiji, i da zbog toga žrtvuje Eleza iz DUA-a, a ne nekog svog lokalnog lidera".

"Stoga pozivamo političke protivnike da se ne brukaju neistinitim izjavama i nedoličnim ponašanjem", kazao je Dinoša.

"Jer ćemo i nakon 5. marta, u Malesiji živjeti svi zajedno, vođeni sigurnom i poštenom rukom albanskih partija", zaključio je Dinoša.

Bonus video: