Koalicija "Pravim putem" odgovorila Dinoši: Kako zaslužujete, tako ste i kotirani

"Kada shvatite da su Albanci u Tuzima i to većina njih oni koji glasaju DUA, DPS, SD i makar pola BS, tada možete biti predstavnik nečega", navodi se u reagovanju

4103 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Koalicija Pravim putem
Foto: Koalicija Pravim putem

Koalicija DPS, DUA, BS, SD “Pravim putem-Rrugës së drejtë” reagovala je na jučerašnju izjavu Ferhata Dinoše, predsjednika Nacionalne albanske unije i članice Albanskog foruma.

Kazali su da je Dinoša u svakom redu saopštenja demantovao sebe.

"Čovjek koji je koliko do juče padao na koljena Dritanu Abazoviću da ne napušta DPS i da sačuva državu od onih 'koji bi je rado na tacnu dali Vučiću' danas zajedno sa njegovim najmilijim čedom Nikom Gjeloshajem otpisuje ni manje ni više nego 60% opštine Tuzi samo zato što ne podržavaju njega", navodi se u reagovanju.

"Isto onako kako ste gospodina Eleza Nikovića pogazili i protjerali tako ćete i Vi gospodine Dinoša, sa sve Nikom Gjeloshajem završiti u mašini za političku reciklažu. Kada shvatite da su Albanci u Tuzima i to većina njih oni koji glasaju DUA, DPS, SD i makar pola BS, tada možete biti predstavnik nečega. Onako kako zaslužujete, tako ste i kotirani. Iza mlađanih Nike i Ivana Ivanaja, jer da ste iole zaslužili kod istih forumaša bili biste nosilac liste", dodaju iz koalicije.

Kazali su da je Elez Niković, "kao častan građanin i ugledni profesor", pokazao svoj autoritet i koliko je bitan onda kada je nastupio na izborima i osvojio "ni manje ni više nego 1.750 glasova".

"Dinoša priča o EU agendi sad protiv DPS-a, a zna vrlo dobro da su vlade čiji je glavni stožer bila naša partija uvele Crnu Goru u NATO, otvorile sva poglavlja za pristup EU, za razliku od vlasti nakon 30. avgusta koje su zaustavile pretpristupne pregovore. Takođe, treba podsjetiti gospodina Dinošu da je u dva mandata bio diplomata u vrijeme dok je DPS vršio vlast na državnom nivou. O radu Vašeg vođe govorićemo dokazima u narednim danima. Prije svega on nam i nije u fokusu, jer su nama primarni prioriteti građani naše opštine, kao i projekti koji će za sve građane Tuzi, a prevashodno većinsko albansko stanovništvo, imati dugoročne pozitivne efekte", dodaje se u reagovanju.

Ocijenili su da je koalicija "Pravim putem" stvorila kod Dinoše "nervozu, što je i logično".

"Gospodine Dinoša, uz Eleza Nikovića, časnog Albanca koji se dokazao na svim poljima, Tuzi će biti bolje mjesto za život. Njegovo iskustvo, a prije svega čast i poštenje su pomoć mladim i obrazovanim Albancima, Bošnjacima, Crnogorcima, Srbima i ostalima da Tuzi izgrade po mjeri svakog građanina, u kojem će ime i prezime biti samo lična odrednica a ne i obavezan uslov za određene privilegije. Projekti koje ćemo nakon pobjede implementirati biće Vam dovoljan razlog da u miru Vaše kuće u Dinoši ostarite stideći se sami sebe zbog svega što ste učinjeli zadnjih godinu dana. Za ranije ostavljamo prevashodno Albancima da Vam presude politički", zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: