Đeka: Neka građani odluče koga da podrže

"Utvrdićemo da li ćemo podržati nekog od kandidata za predsjednika ili ćemo to ostaviti biračima"

5818 pregleda 5 komentar(a)
U Tuzima očekujemo da imamo odbornike: Fatmir Đeka, Foto: Vlada Cg
U Tuzima očekujemo da imamo odbornike: Fatmir Đeka, Foto: Vlada Cg

Predsjednik Demokratske partije i aktuelni ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka, kazao je da je krajnje vrijeme da se kompletira Ustavni sud, najavljujući punu podršku i za izbor aktuelnog ulcinjskog tužioca Faruka Resulbegovića.

”Vjerujemo da će sve stranke podržati predlog Ustavnog odbora da i tužilac Faruk Resulbegović bude izabran za sudiju najviše sudske istance u ovoj državi”, kazao je Đeka Vijestima.

Podršku Ustavnog odbora za kandidaturu dobili su Snežana Armenko, Momirka Tešić, Dragana Đuranović i Resulbegović. Za prva tri kandidata postignut je dogovor pozicije i opozicije i oni su na Ustavnom odboru dobili punu podršku, dok je Resulbegović imao tijesnu većinu od sedam glasova za. Njegov protivkandidat iz redova partija manjinskih naroda i favorit Bošnjačke stranke, predsjednik suda za prekršaje u Bijelom Polju Alija Beganović, nije dobio potrebnu većinu glasova za finalno glasanje na plenumu.

Kada su u pitanju predsjednički izbori, Đeka je kazao da će se njegova partija odrediti prema tome nakon što budu objavljene sve kandidature.

”Na organima stranke odlučićemo da li ćemo donijeti odluku da podržimo nekog kandidata za predsjednika države kada bude izvjesno ko će se sve kandidovati. A možda ćemo tu odluku da prepustimo biračkom tijelu koje je dovoljno mudro da samostalno napravi dobar izbor”, kazao je Đeka.

Upitan šta očekuje od lokalnih izbora u Tuzima, odgovorio je da će koalicija DP i Force nesumnjivo ostvariti dobar rezultat.

”Očekujemo i da se svi akteri odgovorno ponašaju i da izbori budu fer i demokratski. Naravno, očekujem da i mi ostvarimo dobar rezultat, odnosno da postanemo koalicija koja će imati svoje predstavnike u lokalnom parlamentu”, kazao je Đeka.

Predsjednički izbori su 19. marta, a lokalni u Tuzima 5. marta.

Bonus video: