U četvrtak komemorativna sjednica povodom smrti Mića Orlandića

Predsjednik SO Bar Branislav Nenezić opisao je Orlandića kao čovjeka koji je u svom profesionalnom radu, kao i životu, "ostavio pečat predanosti, tolerancije, razumijevanja, zajedništva, promovišući ideje vrijednosti i dijaloga"

3190 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Povodom smrti dugogodišnjeg poslanika u Skupštini Crne Gore Mića Orlandića, održaće se komemorativna sjednica Skupštine opštine Bar u četvrtak 16.februara 2023.godine.

Predsjednik SO Bar Branislav Nenezić opisao je Orlandića kao čovjeka koji je u svom profesionalnom radu, kao i životu, "ostavio pečat predanosti, tolerancije, razumijevanja, zajedništva, promovišući ideje vrijednosti i dijaloga".

Svojim postojanjem i djelovanjem, dodao je Nenezić, utkao je najveće ljudske vrline, nesebično izlazeći u susret svima kojima je trebalo.

"U nizu javnih i odgovornih funkcija koje je dostojanstveno obavljao, postavio je visoke standarde, bio uvijek dostupan i otvorenog srca za sve učesnike političkog života. Poštovao je sve, ali najviše je poštovao principe građanske, multietničke i sekularne Crne Gore. Za tu i takvu Crnu Goru je dao svoju žrtvu, narušenim zdravljem i preranim odlaskom", navodi se u saopštenju Orlandića.

Naglasio je da smo izgubili divnu osobu, "čovjeka na koga smo se mogli osloniti, istinskog prijatelja i vječitog borca".

"Duboko smo potreseni Mićovim odlaskom, duboko ranjeni njegovim odsustvom, ali nepokolebljivo riješeni da nastavimo časnim putem kojim je ponosno koračao, uzdignute glave i velikog srca. Vječno će trajati sjećanje na Mića, kao što je vječna i Crna Gora, za koju se istinski borio", kazao je Nenezić.

Komemorativna sjednica će početi četvrtak u 9.00 časova u velikoj sali SO Bar.

Bonus video: