MUP tražio od DIK-a dokument o prebivalištu Spajića

Državna izborna komisija nije na današnjoj sjednici donijela odluku o tome da dopis Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije proslijedi crnogorskom MUP-u

32608 pregleda 133 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) zatražilo je od Državne izborne komisije (DIK) da mu dostavi odgovor koji su dobili iz Srbije, u vezi sa prebivalištem lidera pokreta Evropa sad Milojka Spajića, saznaju "Vijesti".

MUP bi sjutra (četvrtak) kako je planirano trebalo da se obrati kolegama iz Srbije kako bi provjerio da li Spajić ima državljanstvo Srbije. Da će to učiniti, sinoć je na TV "Vijesti" najavio generalni direktor Direktorata za državljanstvo i strance u MUP-u Radovan Popović, rekavši da Spajić vjerovatno ima i srpsko državljanstvo.

U odgovoru MUP Srbije Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) te zemlje, koji je dostavljen Državnoj izbornoj komisiji (DIK) u Crnoj Gori navodi se da Spajić ima prebivalište u Beogradu, dok jedan od čelnika Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić nema prebivalište u Srbiji.

Mandić je zvanično kandidat za predsjednika Crne Gore, dok je Spajićeva kandidatura najavljena.

Državna izborna komisija (DIK) nije na današnjoj sjednici donijela odluku o tome da dopis Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije, u kom se navodi da lider Pokreta Evropa sad (PES) i potencijalni predsjednički kandidat Milojko Spajić ima prebivalište u Beogradu, proslijedi crnogorskom MUP-u.

Bonus video: