Radulović i Cuc: Dešavanja u Moldaviji nemaju veze sa institucijama i politikom Crne Gore

Iz Vlade dodaju da je ispoljeno i žaljenje sto su zbog specifične i izazovne političke situacije u Moldaviji, koja je uslovila povećan stepen opreza i sigurnosnih procedura na graničnim prelazima, crnogorski bokseri onemogućeni da učestvuju na tamošnjem turniru

10378 pregleda 8 komentar(a)
Radulović i Cuc, Foto: Vlada CG
Radulović i Cuc, Foto: Vlada CG

Vlada Crne Gore saopštila je da je državni sekretar Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija Moldavije Vladimir Cuc saopštio da dešavanja u Moldaviji nisu povezana sa zvaničnim institucijama Crne Gore i njenom politikom, što će moldavske vlasti komunicirati i prema ostalim NATO partnerima.

Kako navode iz Vlade on je to rekao tokom telefonskog razgovara sa Đorđem Radulovićem, savjetnikom premijera Dritana Abazovića za vanjsku politiku, a povodom nedavne izjave predsjednice Moldavije Maje Sandu.

Sandu je ranije optužila Rusiju da planira da upotrijebi strane sabotere da sruše rukovodstvo njene zemlje, zaustavi njeno pridruživanje Evropskoj uniji i iskoristi to u ratu protiv Ukrajine. Sandu tvrdi da taj plan uključuje građane Rusije, Crne Gore, Bjelorusije i Srbije koji ulaze u Moldaviju.

Iz Vlade dodaju da je ispoljeno i žaljenje sto su zbog specifične i izazovne političke situacije u Moldaviji, koja je uslovila povećan stepen opreza i sigurnosnih procedura na graničnim prelazima, crnogorski bokseri onemogućeni da učestvuju na tamošnjem turniru.

"Potvrđeni su dobri i prijateljski odnosi dvije zemlje i dogovoren nastavak saradnje i razmjene informacija, u obostranom interesu", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: