Evropa sad: Spajić se obraća u 14 sati

Neki mediji su prethodno objavili navodne kopije Spajićevog pasoša Srbije. "Vijesti" nijesu mogle da potvrde autentičnost dokumenta, a Spajić nije odmah odgovorio na pitanja "Vijesti" da li je to njegov pasoš

16604 pregleda 47 komentar(a)
Spajić, Foto: Savo Prelević
Spajić, Foto: Savo Prelević

Pokret Evropa sad saopštio je da će lider te partije Milojko Spajić u 14 sati imati video obraćanje.

Neki mediji su prethodno objavili navodne kopije Spajićevog pasoša Srbije.

"Vijesti" nijesu mogle da potvrde autentičnost dokumenta, a Spajić nije odmah odgovorio na pitanja "Vijesti" da li je to njegov pasoš.

U odgovoru MUP Srbije Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) te zemlje, koji je dostavljen Državnoj izbornoj komisiji (DIK) u Crnoj Gori navodi se da Spajić ima prebivalište u Beogradu, dok jedan od čelnika Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić nema prebivalište u Srbiji.

Mandić je zvanično kandidat za predsjednika Crne Gore, dok je Spajićeva kandidatura najavljena.

Evropa sad je ranije saopštila da Spajić ispunjava sve uslove za kandidaturu.

DIK nije na jučerašnjo sjednici donio odluku o tome da dopis Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije, u kom se navodi da lider Pokreta Evropa sad (PES) i potencijalni predsjednički kandidat Milojko Spajić ima prebivalište u Beogradu, proslijedi crnogorskom MUP-u.

Radovan Popović, generalni direktor Direktorata za državljanstvo i strance u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore kazao je u četvrtak u emisji Načisto da su prvi koraci MUP u narednom periodu da provjeri da li li Spajić ima državljanstvo Srbije.

Bonus video: