Ne daju Alena Krivokapića ni po cijenu izlaska iz vlasti

Problemi u vladajućem savezu u Tivtu oko nagoviještene smjene direktora Vodovoda i kanalizacije, Tivatska akcija poslala jasnu poruku kolegama iz vlasti

7144 pregleda 25 komentar(a)
Novi izazov za las u Tivtu: Zgrada Opštine, Foto: Siniša Luković
Novi izazov za las u Tivtu: Zgrada Opštine, Foto: Siniša Luković

Tivatska Akcija, članica lokalnog vladajućeg saveza u tom gradu, najavila je da ni po koju cijenu, neće dozvoliti smjenu Alena Krivokapiča sa mjesta direktora lokalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija.

O Krikovapićevom odlasku sa te funkcije već duže vrijeme se spekuliše u Tivtu jer bi, navodno, njega na toj funkciji trebalo da zamijeni aktuelni potpredsjednik Opštine Vladimir Arsić (Narod Pobjeđuje).

Krivokapić je prije nekoliko godina, dok je Tivtom vladala koalicija DPS-SD-HGI, došao na čelo Vodovoda kao zvanično kadar DPS-a, ali ga sada već bivša lokalna vlast triju građanskih listi NP-BF-GB nije smjenjivala sa te funkcije kada je DPS u Tivtu izgubio vlast na lokalnim izborima 30. avgusta 2020. Krivokapić je od njih, kaoi od svih ostalih građana Tivta, dobio komplimente i podršku, a rezultati pokazuju da je tivatski Vodovod jedno od najboljih preduzeća te vrste u Crnoj Gori.

Nakon vanrednih lokalnih izbora 23. oktrobra i nove “podjele karata” među akterima političke scene, njegova pozicija na čelu Vodovoda je dovedena u pitanje, prvenstveno zbog činjenice da vladajući savez na lokalnom nivou sada čini čak devet različitih političkih konstituenata koji se svi bore za pozicije u lokalnoj izvršnoj vlasti i opštinksim preduzećima i ustanovama.

Po toj partijskoj kombinatorici, potpredsjednička mjesta u Opštini koja trenutno pokrivaju Goran Božović i Vladimir Arsić trebalo bi da pripadnu Jovanu Briniću (Krtoljska Lista) i Andriji Petkoviću (Bokeški Forum).

Arsić navodno želi da ode na mjesto direktora Vodovoda iako su mu nuđena druga rukovodeća mjesta u Opštini, dok je za Božovića predviđeno mjesto direktora JU Centar za kulturu za koje ga je već kao najboljeg kandidata, odabrao novoimenovani savjet te JU, a na šta formalnu saglastot treba da da Skupština opštine.

Vladajući savez koalicije “Da zapečatimo” i DF, KL,TA i BF-a u aktelnom sazivu SO Tivat ima tanku natpolovičnu većinu od 17 odbornika, a bez glasa odbornika TA većine nema. Iz te liste su najavili da neće dozvoliti smjenu Krivokapiča “ni po koju cijenu, a kamoli po smiješnu cijenu da više ne budemo dio vladajuće većine u SO Tivat, ako tako mora biti.

Iz te građanske liste koja je na posljednjim izborima nastupila u koaliciji sa građanskom listom Gorana Božoviča, poručili su da je”vrijeme da okončamo jednu od mučnih i opterećujućih političkih tema o kojoj se evo skoro dva mjeseca šapuće po gradu” i podvukli da TA “ne dozvoljava i neće dozvoliti smjenu Alena Krivokapića, izvršnog direktora doo Vodovod i kanalizacija.

“Niti ćemo dozvoliti da se na njega i dalje vrši pritisak da podnese ostavku. Dosta ste ga obmanjivali da je cijela vladajuća koalicija za njegovu smjenu, dosta ste mu „prijateljski“ nudili poslove kod strateških investitora i po drugim opštinama, dosta ste kleveta o njemu pustili po kuloarima, dosta ste druge lagali da je ostavku već podnio. Za druge ne znamo, ali se mi sigurno nismo borili da profesionalce i vrhunske kadrove smjenjujemo da bi zadovoljavali nezasitu partitokratsku neman”, saopštili su iz TA.

Naveli su da o tome “više ni sa kim nema nikakvih ubjeđivanja, nikakvih razgovora i „pregovora“.

“Pritisci, ucjenjivanja, a naročito prljave kampanje olajavanja i klevetanja po gradu – kad smo mi u pitanju mogu samo da proizvedu kontraefekat. Nismo mi potrošili deset godina života boreći se protiv kriminalne i krvomutničke DPS diktature kad su skoro svi drugi ćutali – da bismo na kraju dočekali da se neki naši dojučerašnji drugovi ponašaju na isti način kao DPS i sateliti, i da još očekuju da im mi budemo saučesnici. Neće se smjenjivati jedan izvanredni i posvećeni profesionalac kakav je Alen Krivokapić samo zbog toga da bi se svi partijski i „liderski“ interesi i ambicije mogli „namiriti“,- porulili su iz TA.

Oni su podsjetili da ni nakon izbora 30. avgusta 2020. “ama baš niko u novoj lokalnoj upravi nije dovodio u pitanje njegov status (naprotiv, istican je kao primjer vrhunskog profesionalizma) pa ga nećemo smjenjivati ni sada samo zato da bi se zadovoljila nečija povrijeđena sujeta.”

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti” odlasku Krivokapića žestoko se protivi i DSS koja je član koalicije “Da zapečatimo” zajedno sa Narodom pobjeđuje, Demokratama i Evropom sad. Koaliciji TA-GB je navodno, iz ostataka vladajućeg saveza u Tivtu poručeno da bez pristanka TA-GB na zamjenu Kriviokapića Arsićem na čelu Vodovoda, oni neće glasati za davanje saglasnosti na izbor Gorana Božovića za novog direktora Centra za kulturu.

Krivokapić juče nije želio da komentariše ova dešavanja i pitanje svog statusa na čelu Vodovoda, a svoj komentar nisu htjeli da daju ni Arsić ni i predsjednik Opštine Željko Komnenović.

Bonus video: