Šahin razgovarala sa Đukanovićem: Uputila podršku za doprinos crnogorskih vojnih snaga u NATO misijama

Riječi je bilo i o stanju na Zapadnom Balkanu, situaciji u Crnoj Gori i uticajima trećih strana, kao i o mogućnostima produbljivanja saradnje sa Sjedinjenim Američkim Državama

2619 pregleda 0 komentar(a)
Đukanović i Šahin, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Đukanović i Šahin, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sastao se u Minhenu sa američkom senatorkom Džin Šahin, predsjedavajućom Potkomiteta za Evropu.

"Šahin je ocijenila da je rat u Ukrajini poslao mračnu poruku ljudima na Zapadnom Balkanu, i da niko ne želi da završi na taj način", navodi se u saopštenju Službe za informisanje predsjednika.

Ona je iskazala da podršku za kapacitete i doprinos crnogorskih vojnih snaga u NATO misijama i nastavak komunikacije u cilju jačanja partnerstva i jasnog euroatlantskog kursa.

Riječi je bilo i o stanju na Zapadnom Balkanu, situaciji u Crnoj Gori i uticajima trećih strana, kao i o mogućnostima produbljivanja saradnje sa Sjedinjenim Američkim Državama.

"Crnoj Gori je iskazana je puna podrška na euroatlantskom putu uz jasno prepoznavanje prostora za saradnju na pitanjima ekonomskog razvoja i sajber bezbjednosti", navodi se u saopštenju.

"Sagovornici su se podsjetili brojnih koraka, uključujući strateško okretanje prema Zapadu, koje je Crna Gora preduzimala u partnerstvu sa SAD", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: