Đukanović još nije donio odluku: Možda bi za društvo bolje bilo da bude novi kandidat

"Ja sam već trideset godina u političkom životu Crne Gore. Valjda onaj ko radi jedan posao tri decenije, ima pravo da se osjeti umornim i ima pravo na rezon da bi možda i za društvo bilo bolje da tu bude novi kandidat"

54137 pregleda 139 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović još nije donio odluku da li će se kandidovati na izborima 19. marta.

U razgovoru za Dojče vele (DW) najavljuje odluku u narednih nekoliko dana.

"Ja sam već trideset godina u političkom životu Crne Gore. Valjda onaj ko radi jedan posao tri decenije, ima pravo da se osjeti umornim i ima pravo na rezon da bi možda i za društvo bilo bolje da tu bude novi kandidat", rekao je Đukanović u Minhenu gdje ovih dana učestvuje na Konferenciji o bezbjednosti.

"Sagledavamo ko je taj ko može najbolje pomoći da se Crna Gora nakon dvoipogodišnjeg lutanja vrati na stabilan kolosjek evroatlantskog razvoja", dodao je predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS).

Opštinski odbori DPS-a u Nikšiću, Budvi, Ulcinju, Bijelom Polju i Danilovgradu predložili su centrali da Đukanović bude kandidat te partije na predsjedničkim izborima zakazanim za 19. mart.

Odbori DPS-a, njih ukupno 25, najkasnije do ponedjeljka treba da predlože centrali partije kandidata za predsjedničke izbore.

Bonus video: