Đukanović: Ne može se licitirati s nadležnostima DIK-a, on sudi da li će kandidature biti usklađene sa pravnim sistemom

"Ako nijesu, moramo da pogledamo šta smo pogriješili kao potencijalni kandidati, a ne da se obrušavamo na državu, da zaboravljamo na svoje zalaganje za vladavinu prava i da se priklonjamo onom rezonu vladavina prava 'da', ali dok ne dira u moj interese"

21669 pregleda 73 komentar(a)
Đukanović, Foto: Luka Zeković
Đukanović, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da se "ne može licitirati s nadležnostima Državne izborne komisije prilikom odlučivanja o predsjedničkim kandidaturama".

"Danas licitati sa tim ima li DIK nadležnost u izbornom postupku... Pa u čemu drugom ona može imati nadležnost ako ne u izborm postupku? Ona je ta koja sudi da li će kandidature svakog od kandidata biti usklađene sa pravim sistemom Crne Gore. Ako nijesu, moramo da pogledamo šta smo pogriješili kao potencijalni kandidati, a ne da se obrušavamo na državu, da zaboravljamo na svoje zalaganje za vladavinu prava i da se priklonjamo onom rezonu vladavina prava 'da', ali dok ne dira u moj interese", rekao je Đukanović.

On je kazao i da će odluka o kandidatu Demokratske partije socijalista (DPS) za predstojeće predsjedničke izbore biti donijeta narednih dana.

"Svako ko danas spočitava DPS-u kako oklijeva sa određivanjem kandidata, da bi vidio ko će biti protivkandidat, griješi. Nema ništa od toga", kazao je Đukanović novinarima u Minhenu gdje boravi na Međunarodnoj bezbjednosnoj konferenciji.

Bonus video: