Đukanović i Sandu otvoreni za bilateralnu saradnju i poslovne veze Moldavije i Crne Gore

Sandu je naglasila da "izjava o crnogorskoj umješanosti u destabilizaciju Moldavije nije bila usmjerena na crnogorske vlasti i državu, već izraz upozorenja građanima Moldavije i međunarodnoj javnosti u cilju obeshrabrenja mogućih učesnika"

8121 pregleda 5 komentar(a)
Sa susreta, Foto: Printscreen/Youtube/PredsjednikCrneGore
Sa susreta, Foto: Printscreen/Youtube/PredsjednikCrneGore

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović se u okviru Minhenske bezbjednosne konferencije sastao sa predsjednicom Moldavije, Majom Sandu.

"Razgovarali su o nedavnim informacijama o potencijalnim pokušajima destabilizacije Moldavije i pominjanja državljana Crne Gore u tom kontekstu", navodi se u saopštenju Službe za informisanje predsjednika.

Đukanović je kazao da je "Crna Gora partner i prijatelj Moldavije uz neophodnu i pravovremenu razmjenu informacija, u cilju onemogućavanja bilo kakvih pokušaja podrivanja stabilnosti dvije zemlje".

Sandu se zahvalila na otvorenosti Crne Gore i ponovila da izjava nije bila usmjerena na crnogorske vlasti i državu, "već izraz upozorenja građanima Moldavije i međunarodnoj javnosti u cilju obeshrabrenja mogućih učesnika".

Đukanović je naglasio da se Crna Gora zalaže za stabilnost, ne samo Zapadnog Blakana već i šireg regiona, što je u skladu sa integracijom u Evropsku uniju.

"Crna Gora veoma cijeni odabrani cilj i spremna je da pruži pomoć i podršku u njegovom ostvarenju", kazao je Đukanović.

Đukanović i Sandu su istakli da su zainteresovani za "produbljivanje bilateralne saradnje, poslovnih i turističkih veza dvije zemlje, koje su u obostranom interesu".

"Đukanović učešće na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji završava učešćem na Godišnjem ručku, na kojem će se sumirati rezultati Konferencije", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: