Jedan od potpredsjednika Opštine Tivat podnio ostavku

Arsić neće javno o razlozima za odlazak iz lokalne samouprave

8505 pregleda 12 komentar(a)
Arsić, Foto: Siniša Luković
Arsić, Foto: Siniša Luković

Potpredsjednik Opštine Tivat Vladimir Arsić (Narod pobjeđuje) podnio je danas ostavku na tu funkciju. Arsić je o tome pismeno obavijestio predsjednika Opštine Željka Komnenovića, ali nije želio da detaljnije za javnost komentariše razloge zbog kojih se odlučio na ovaj čin.

Diplomirani inženjer elektronike i telekomunikacija Vladimir Arsić je na mjestu potpredsjednika Opštine Tivat bio od kraja oktobra 2020. godine, kada je konstituisana tadašnja nova vladajuće većina triju građanskih lista koje su prethodno, prvi put poslije 25 godina, u Tivtu porazile DPS na lokalnim izborima 30. avgusta 2020.

U lokalnoj upravi Tivta Arsić je u protekle dvije i po godine bio zadužen za funkcionisanje preduzeća iz oblasti komunalnih usluga, kao i vođenje investicija koje je preduzimala Opština Tivat.

Nakon ostavke Arsića, Opština Tivat ima samo jednog potpredsjednika – Gorana Božovića iz istoimene građanske liste. Božovića je prošle nedjelje Savjet JU Centar za kulturu Tivat izabrao kao najboljeg kandidata od prijavljenih na konkurs za novog direktora te javne ustanove, ali na taj njegov izbor formalnu saglasnost tek treba da da lokalni parlament.

Prema koalicionom dogovoru konstituenata koji sada čine vladajuću većinu u Tivtu, na mjesta potpredsjednika Opštine koja su do sada pokrivali Arsić i Božović, treba uskoro da dođu Jovan Brinić (Krtoljska lista) i dr Andrija Petković (Bokeški forum).

Bonus video: