Konaković najavio da će posjetiti Crnu Goru i da će se sastati s Abazovićem

Konaković je rekao da je dogovoren i njegov sastanak sa premijerkom Srbije Anom Brnabić i šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem, a da postoji "usmeni dogovor" o njegovom sastanku s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem

4181 pregleda 0 komentar(a)
Konaković, Foto: Screenshot/Youtube
Konaković, Foto: Screenshot/Youtube

Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine (BiH) Elmedin Konaković danas je u Sarajevu izjavio da će uskoro posjetiti i Crnu Goru, gdje će se sastati sa crnogorskim premijerom Dritanom Abazovićem.

Konaković će boraviti danas i sjutra u zvaničnoj posjeti Hrvatskoj, gdje će se sastati sa najvišim zvaničnicima te države.

Kako je najavjeno iz MSP BiH, Konaković će se sjutra prvo sastati sa hrvatskim šefom diplomatije Gordanom Grlićem Radmanom, potom sa premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem, dok je u popodnevnim časovima planiran sastanak sa hrvatskim predsjednikom Zoranom Milanovićem.

Cilj posjete Konakovića Hrvatskoj je učvršćivanje i sveobuhvatno unapređenje odnosa dve zemlje, navedeno je u saopštenju.

Dodao je da je dogovoren i njegov sastanak sa premijerkom Srbije Anom Brnabić i šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem, a da postoji "usmeni dogovor" o njegovom sastanku s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Bonus video: