Komnenović podnio ostavku na funkciju predsjednika Opštine Tivat

Komnenović će, međutim, biti predložen za novi četvorogodišnji mandat na mjestu gradonačelnika Tivta, a o čemu bi trebalo da se izjasne odbornici već u četvrtak, na ranije zakazanoj sjednici Skupštine opštine

34334 pregleda 15 komentar(a)
Komnenović, Foto: Siniša Luković
Komnenović, Foto: Siniša Luković

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović danas je podnio ostavku na tu funkciju.

On će, međutim, biti predložen za novi četvorogodišnji mandat na mjestu gradonačelnika Tivta, a o čemu bi trebalo da se izjasne odbornici već u četvrtak, na ranije zakazanoj sjednici Skupštine opštine.

Predsjednik tivatskog parlamenta Miljan Marković (DF) danas je naime, predložio dopunu dnevnog reda te sjednice, između ostaloga i predlogom za izbor Komnenovića za novog-starog predsjednika Opštine.

Odbornici vladajuće većine, koalicije NP-DCG-DSS-ES, Bokeški forum, Krtoljska lista, Tivatska akcija i "Goran Božović-časno i odgovorno za bolji Tivat", "Jer smijemo i umijemo Mirko Kovačević" i Demokratski front (DF) predložili su da se u dnevni red uvrsti tačka kojom će se birati predsjednik Opštine, Željko Komnenović.

Kako je zakonom propisano, po sili zakona, prestankom mandata predsjedniku, prestaje i mandat potpredsjednicima, u ovom slučaju potpredsjedniku Goranu Božoviću, jer je Vladimir Arsić već ranije danas podnio ostavku na tu funkciju.

Komnenović je na čelu Opštine Tivat od sredine oktobra 2020. kada je izabran za predsjednika te Opštine umjesto smijenjenog Siniše Kusovca čiji je DPS prethodno, izgubio lokalne izbore u tom gradu 30. avgusta 2020.

Bonus video: