Opštinski odbori DPS-a jednoglasno za Đukanovića, čeka se njegova odluka

Podgorički odbor je odluku donio večeras

35695 pregleda 143 komentar(a)
Đukanović, Foto: Boris Pejović
Đukanović, Foto: Boris Pejović

Svi opštinski odbori Demokratske partije socijalista (DPS) su jednoglasno odlučili da predlože da predsjednik te partije i aktuelni šef države Milo Đukanović bude kandidat na predsjedničkim izborima zakazanim za 19. mart.

Podgorički i kotorski odbor su tu odluku donijeli večeras.

Opštinski odbor DPS-a u Kotoru zvanično je saopštio da je predložio centrali partije da kandidat na predsjedničkim izborima bude Đukanović.

"Sjednica OO DPS-a u Kotoru održana je danas u 19 časova", piše u saopštenju DPS Kotor.

Sjednica Glavnog odbora DPS na kojoj bi trebalo da se donese odluka o kandidatu te partije za predsjednika države će se održati u narednim danima.

Đukanović je u razgovoru za Dojče vele koji je objavljen u nedjelju 19. februara rekao da još nije donio odluku da li će se kandidovati za predsjednika i najavio odluku u narednih nekoliko dana.

"Ja sam već trideset godina u političkom životu Crne Gore. Valjda onaj ko radi jedan posao tri decenije, ima pravo da se osjeti umornim i ima pravo na rezon da bi možda i za društvo bilo bolje da tu bude novi kandidat", rekao je Đukanović za Dojče vele.

Đukanović je od 17. do 19. februara učestvovao na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji, a danas je boravio u zvaničnoj posjeti Bugarskoj.

On se večeras vraća u Crnu Goru.

Državna izborna komisija (DIK) je do sada potvrdila samo kandidaturu jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrije Mandića.

Ujedinjena Crna Gora predala je danas Državnoj izbornoj komisiji (DIK) predlog za predsjedničku kandidaturu svog lidera Gorana Danilovića.

Učešće na izborima najavili su i poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković i čelnik Demohrišćanskog pokreta Dejan Vukšić.

Predsjedničkog kandidata takođe su najavile i Demokrate Alekse Bečića.

DIK nije utvrdio kandidaturu lidera Pokreta Evropa sad Milojka Spajića.

Kandidature se mogu podnositi do 26. februara.

Bonus video: