Anđušić: Bojkotuju Parlament, ali formiraju poslanički klub

"Od početka 26. saziva ovog Parlamenta ovakav vid neodgovornog ponašanja poslanika kompletne opozicije, bojkot rada Parlamenta, koštao je crnogorske građane skoro dva i po miliona eura", navodi Anđušić
4 komentar(a)
Mihailo Anđušić, Foto: DPS
Mihailo Anđušić, Foto: DPS
Ažurirano: 17.09.2017. 15:27h

Ohrabruje najava pojedinih opozicionih stranaka da će se vratiti u skupštinske klupe i tim potezom stvoriti uslove za početak ozbiljnog političkog djelovanja, od kojeg uspješno bježe već više od 10 mjeseci, smatra poslanik DPS-a Mihailo Anđušić.

"Takva odluka bila bi politički razumna i mogla bi se tumačiti kao vid odgovornosti prema biračima koji su ih birali, kao i prema građanima koji već jedanaesti mesec plaćaju poslanike koji se ne pojavljuju na svojim radnim mjestima. Uprkos tome, začuđuje najave političkih grupacija DEMOS i URA da planiraju formiranje zajedničkog poslaničkog kluba?! S obzirom na to da predstavnici URA redovno ponavljaju da nema povratka u Parlament, nameće se logično pitanje: koju funkciju ima formiranje kluba poslanika osim da se na taj način, pored nezarađenih plata, izvuku i naknade za klub koje bi građane koštale još nekih dodatnih petnaestak hiljada eura. Ovakvo ponašanje je posebno apsurdno i licemjerno jer su upravo funkcioneri Abazovićeve stranke najradikalniji zagovornici bojkota, ali se ne libe da ostvaruju sva svoja prava kao da redovno obavljaju svoj posao", piše u saopštenju Anđušića.

On dodaje da tome u prilog idu i sve češći zahtjevi poslanika upravo ovih političkih grupacija da im Parlament plaća troškove života u Podgorici, iako tu instituciju gotovo i ne posjećuju.

"Od početka 26. saziva ovog Parlamenta ovakav vid neodgovornog ponašanja poslanika kompletne opozicije, bojkot rada Parlamenta, koštao je crnogorske građane skoro dva i po miliona eura", zaključuje Anđušić.

Bonus video: