Danilović: Možda je grubo, ali odgovorno tvrdim da DIK laže

"Ne znači da mi nismo sposobni i da skupimo ove nedostajuće potpise, ali moram znati šta onda oni gledaju, na koji način tumače i o čemu se ovdje radi, jer bih mogao onda, kad bi bilo uslova, da skupljam potpise svaki dan na stotine ili na hiljade, a da oni uvijek nađu da je nodovoljno"

24090 pregleda 47 komentar(a)
Danilović, Foto: Luka Zeković
Danilović, Foto: Luka Zeković

Podsjećam javnost da smo predali više od 700 potpisa nego što je potrebno. Dakle, Državna izborna komisija (DIK) tvrdi da je više od trećine naših potpisa neispravno. Ovo će biti grubo što kažem, ali odgovorno tvrdim da lažu. Znam način na koji smo skupljali potpise, poručio je Goran Danilović, lider Ujedinjene Crne Gore i kandidat na predsjedničkim izborima 19. marta.

On je gostujući na Radio televiziji Nikšić (RTNK) naveo i da se nada da će im DIK dozvoliti da vide koji su to nevalidni potpisi.

DIK je na današnjoj sjednici utvrdio da Danilović, čija je kandidatura predata, nema dovoljan broj potpisa podrške i donijela je zaključak o otklanjanju nedostataka, najkasnije u roku od 48 sati.

Danilović je istakao da će DIK morati da im da na uvid koji su to potpisi nevalidni i zašto su nevalidni.

"Da nam kažu koji su potpisi, da nam obilježe kad su već tako precizno sve ovo doveli do kraja, jer vjerujem da je to jedino pošteno i jedino ispravno. Ako misle da ćemo im vjerovati na riječ da prosto kažu da je pola potpisa nevalidno onda se grdno varaju. To ne znači da mi nismo sposobni i da skupimo ove nedostajuće potpise, ali moram znati šta onda oni gledaju, na koji način tumače i o čemu se ovdje radi, jer bih mogao onda, kad bi bilo uslova, da skupljam potpise svaki dan na stotine ili na hiljade, a da oni uvijek nađu da je nodovoljno", istakao je Danilović.

Bonus video: