Đukanović sa Konakovićem: Unaprijediti saobraćajnu infrastrukturu između crne Gore i BiH

Predsjednik Crne Gore je čestitao BiH na sticanju statusa kandidata za članstvo u EU

7412 pregleda 4 komentar(a)
Konaković i Đukanović, Foto: Predsjednik.me
Konaković i Đukanović, Foto: Predsjednik.me

Crna Gora je bezrezervno na strani nezavisnosti, suverenosti, teritorijalnog integriteta, cjelovitosti Bosne i Hercegovine, i uz snažnu podršku poštovanju Dejtonskog mirovnog sporazuma na dobrobit građana BiH, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović koji je primio ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića, koji boravi u posjeti Crnoj Gori.

Đukanović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, čestitao Konaković izbor na dužnost uz želje da doprinese dinamičnoj spoljnopolitičkoj aktivnosti i međunarodnoj afirmaciji Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Crne Gore je, dodaje se, čestitao BiH na sticanju statusa kandidata za članstvo u EU.

Konaković je, saopšteno je, u razgovoru sa Đukanovićem naglasio da BiH sa Crnom Gorom nema otvorenih pitanja ni problema, već puno zajedničkih šansi.

On je istakao da BIH pažljivo prati dešavanja u Crnoj Gori, "sa željom da evropska priča ostane u fokusu i na putu na koji su, kada je Crna Gora u pitanju, navikli".

"Sagovornici su se saglasili da je prioritet saradnje dvije države unapređenje saobraćajne infrastrukture, što će osnažiti mogućnosti za dinamičniju turističku i trgovinsku razmjenu i lakšu komunikaciju ljudi. Razmijenjena su i mišljenja oko aktuelnih političkih prilika u zemljama i regionu, uz jasan stav o evropskoj budućnosti ZB koja nema alternativu, a čemu kako su istakli, značajan impuls daje i Berlinski proces, kao platforma sa puno potencijala za razvoj regiona i njegovu evropsku perspektivu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: