Abazović: Pitanje sticanja i dvojnog državljanstva se previše politizuje

Abazović je nakon sastanka sa ministrom inostranih poslova BiH Elmedinom Konakovićem rekao da nema otvorenih velikih političkih pitanja između Crne Gore i BiH

19081 pregleda 19 komentar(a)
Konaković i Abazović, Foto: Željka Vučinić
Konaković i Abazović, Foto: Željka Vučinić

Predsjednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu i rukovodilac Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore Dritan Abazović kazao je da je cilj Crne Gore i Bosne i Hercegovine (BIH) da pojacaju evropsku perspektivu i rade na infrastrukturnim projektima.

On je nakon sastanka sa ministrom inostranih poslova BiH Elmedinom Konakovićem rekao da nema otvorenih velikih političkih pitanja između dvije države.

Konaković je rekao da je njihova misija da budu mjesto spajanja, te da im Crna Gora može dati korisna iskustva na putu ka Evropskoj uniji (EU).

Istakao je da bi dobar zajednički put trebalo da bude i u pravcu poboljšanja ekonomije.

Abazović je rekao da pitanje dvojnog državljanstva treba da se pokrene, ali da se previše politizuje pitanje dvojnog državljanstva i sticanja državljanstva.

"To pitanje tek može da se tretira u atmosferi bez izbora, kad ćemo svi nastupiti sa racionalnog aspekta. Ostaje da to pitanje rješavamo najranije u aprilu mjesecu...", rekao je Abazović.

Bonus video: